Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 24 квітня 2024 року в онлайн-форматі відбувся авторський науково-практичний семінар для вчителів початкових класів Херсонщини з теми «Використання електронної освітньої платформи IZZI у викладанні інформатики в початковій школі»

Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»  24 квітня 2024 року в онлайн-форматі відбувся авторський науково-практичний семінар для вчителів початкових класів Херсонщини з теми «Використання електронної освітньої платформи IZZI у викладанні інформатики в початковій школі» за участі Марини Михайлівни Корнієнко, учительки інформатики вищої кваліфікаційної категорії Харківського приватного ліцею, учительки-методистки, Заслуженої учительки України, співавторки підручників та посібників з інформатики.

До заходу долучилися 55 зацікавлених педагогів.

Марина Михайлівна розповіла присутнім про концепцію підручників «Інформатика», можливості платформи IZZI для створення інтерактивних уроків.

Авторка зазначила, що використовуючи цю платформу, вчителі можуть створювати цікаві та змістовні уроки з використанням інтерактивних елементів, таких як відео, аудіо, зображення та вправи з автоматичною перевіркою. Також платформа може адаптувати вміст уроків до рівня знань кожного учня. IZZI містить інтерактивні графічні ігри та вправи, які допомагають учням зрозуміти складні концепції інформатики, такі як алгоритми, логіка та структури даних. Ще платформа сприяє спільному навчанню та співпраці між учнями, дозволяючи їм разом працювати над проєктами, чи завданнями, обговорювати важливі теми та перевіряти відповіді один одного.

Марина Михайлівна також зазначила, що вчителі можуть відстежувати прогрес кожного учня завдяки функціям аналітики, які надає платформа. Це дозволяє ідентифікувати як слабкі місця, так і успіхи учнів, щоб надавати їм індивідуальну підтримку, тим самим здійснюючи формувальне оцінювання.

Завдячуючи прикладам, що продемонструвала М.М.Корнієнко, педагоги впевнилися, що використання електронної освітньої платформи IZZI у викладанні інформатики в початковій школі може значно полегшити процес навчання та зробити його більш ефективним та захоплюючим для учнів.

 Присутні подякували авторці за цінний досвід, корисну інформацію та побажали натхнення для подальших цікавих розробок в допомогу вчителю.

Категорія: Новини
Оберіть мову