03 квітня 2024 року розпочався дводенний навчально-методичний вебінар для працівників психологічної служби закладів освіти з теми «Психологічне відновлення учасників освітнього процесу: цілі, завдання, інструменти»

У часи складних життєвих випробувань надважливо аби було до кого звернутись. Аби поруч був той, хто допоможе, підтримає і розрадить. Такою потужною силою для усіх освітян, учнів та їх батьків стала психологічна служба системи освіти. Багато викликів та випробувань стоїть перед психологами та соціальним педагогами. Тому вони постійно вдосконалюють свою майстерність, підвищують кваліфікацію аби зробити свою діяльність ще кращою.

03 квітня 2024 року розпочався дводенний навчально-методичний вебінар для працівників психологічної служби закладів освіти з теми «Психологічне відновлення учасників освітнього процесу: цілі, завдання, інструменти». Захід реалізовано у співпраці з Українським науково-методичним центром практичної психології та соціальної роботи НАПН України.

Спікер вебінару  Марухіна Ірина Володимирівна, завідувач НМЦ психологічної служби КЗ «Сумський ОІППО»; науковий співробітник Українського НМЦ практичної психології і соціальної роботи НАПН України. Заходом передбачено розвиток  компетентностей працівників служби щодо надання підтримки дітям та дорослим, які мають травмівний досвід війни. Під час інтерактивних занять передбачено опанування сучасними підходами до визначення понять «травма», «резилієнтність»; ознайомлення з основними передумовами виникнення травми та особливостями прояву психотравми в учасників освітнього процесу; апробування сучасних методів для самодопомоги щодо профілактики та подолання негативних наслідків психотравми, професійного вигорання, отримання методичні кейсів щодо здійснення психологічної підтримки та відновлення учасників освітнього процесу.

Категорія: Новини
Оберіть мову