27-28 березня 2024 року лабораторією суспільствознавчих дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» у дистанційному форматі було проведено дводенний обласний науково-практичний семінар «Використання історичних карт та атласів для викладання курсу історії в ЗЗСО. Вимоги НУШ»

27-28 березня 2024 року лабораторією суспільствознавчих дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» у дистанційному форматі було проведено дводенний обласний науково-практичний семінар «Використання історичних карт та атласів для викладання курсу історії в ЗЗСО. Вимоги НУШ». 

Спікери семінару – Кучеренко Алла Алимівна, кандидат історичних наук, доцент, викладач кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін, Лепетюк Вікторія Борисівна, кандидат географічних наук, начальниця відділу маркетингу Державного науково-виробничого підприємства «Картографія». Під час роботи семінару було розглянуто велику кількість актуальних питань: розширення знань про властивості історичних  карт та атласів, їхнє практичне значення, особливості використання цифрових технологій у картографії; оволодіння сучасними підходами до організації освітнього процесу з викладання історії; вмінням планувати та ефективно реалізувати поставлені завдання для забезпечення якості освітнього процесу.

Цікавою та корисною була практична частина семінару, під час якої учителі оволоділи навичками роботи з поняттям «картографічна пропаганда»; спробували на прикладі історичних карт України знаходити факти та фейки, що містяться на картах у зв’язку з появою значної кількості «інтерпретацій» карти України з боку Росії та низки відомих світових брендів, що спричиняє розкол у суспільному сприйнятті європейцями України.

Під час навчання учасники семінару дискутували щодо особливостей роботи з історичними картами та атласами,  розвитком компетентності у сфері усвідомлення цінності історичних карт у повсякденному житті.

Категорія: Новини
Оберіть мову