Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 13 березня 2024 року відбувся вебінар для вчителів початкових класів із теми «Початкова освіта як старт життєвого успіху»

Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 13 березня 2024 року відбувся вебінар для вчителів початкових класів із теми «Початкова освіта як старт життєвого успіху» за участі Анжеліки Дмитрівни Цимбалару, докторки педагогічних наук, наукової керівниці освітнього проєкту «Світ чекає крилатих».

У роботі заходу взяло участь 410 педагогів закладів загальної середньої освіти з Херсонської, Вінницької, Рівненської, Запорізької областей.

Анжеліка Дмитрівна Цимбалару в своєму виступі розповіла педагогам про авторську освітню програму «Світ чекає крилатих» та навчально-дидактичне забезпечення для її впровадження, продемонструвала бокс з авторськими роздатковими матеріалами для кожного учня/учениці, презентувала сайт Освітньої системи, що  містить  інтегрований календарно-тематичний план, план виховної роботи, щотижневі інтегровані інтерактивні презентації, фізкультхвилинки, сюжетні малюнки тощо. Авторка зазначила, що вагоме місце на сайті займає кабінет для учня/учениці, де діти, за потреби, можуть переглядати пояснення матеріалу.

А.Д.Цимбалару зауважила, що програма спрямована як на забезпечення належного рівня знань, умінь і навичок молодших школярів, так і на розвиток їхньої уяви, пам’яті, уваги, логічного мислення, формування навичок взаємонавчання та самооцінювання. А структурування занять відбувається на засадах критичного мислення, під час яких на дітей чекає захопливе активне навчання: дидактичні ігри, дослідження, екскурсії, квести, навчальні проєкти, заняття з нейробіки тощо.

Учасники семінару відзначили корисність отриманої інформації  та побажали розширення кола «крилатиків».

Категорія: Новини
Оберіть мову