У період із 12 по 14 березня у Херсонській академії неперервної освіти проходив обласний науково-методичний семінар для вчителів трудового навчання й технологій із теми «Шляхи реалізації технологічної освіти для дітей з особливими освітніми потребами»

У період із 12 по 14 березня у Херсонській академії неперервної освіти проходив обласний науково-методичний семінар для вчителів трудового навчання й технологій із теми «Шляхи реалізації технологічної освіти для дітей з особливими освітніми потребами». У заході взяло участь 26 педагогів-технологів області.

Першого дня спільно із завідувачкою Херсонського обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти, викладачкою кафедри теорії й методики виховання, психології та інклюзивної освіти КВНЗ «Херсонська академія непевної освіти», О.В.Юдіною, слухачі розглянули питання щодо визначення освітніх труднощів та рівнів підтримки для дітей з ООП в закладах освіти. А також у практичному фокусі опрацьовано можливості оформлення Індивідуальної програми розвитку дитини з ООП.

Під час заняття із психологинею Херсонського центру професійного розвитку педагогічних працівників, викладачкою кафедри теорії й методики виховання, психології та інклюзивної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», Г.С.Скотар, було опрацьовано теоретико-методичні аспекти організації трудової підготовки дітей з ООП в умовах воєнного конфлікту. Симуляційні практики із виконання нейровправ та виготовлення під час прямого ефіру «Амулетів спокою» дозволило розвинути компетентнісний досвід присутніх у межах заявленої теми заходу.

Третій день зустрічі охопив практичні аспекти з питань раціональної організації навчально-трудової діяльності з дітьми ООП. У своєму виступі к.п.н., завідувачка навчально-методичної лабораторії технологій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», Г.М.Гаврилюк, зосередила увагу присутніх на методичних особливостях адаптації та модифікації навчальних програм технологічного циклу; презентувала банк ідей проєктних виробів для виготовлення дітьми з ООП; надала методичні рекомендації щодо дистанційного формату роботи з дітьми відповідної категорії.

Виступ спеціалістки вищої категорії, вчительки трудового навчання й технологій КЗ «Олешківський академічний ліцей «Ерудит» Олешківської міської ради Херсонського району, О.О.Бабечко, висвітлював власний досвід щодо актуальних питань роботи з дітьми ООП. У тому числі й цікаві приклади реалізації творчих учнівських проєктів у дистанті.

Професійна атмосфера співпраці, генерування думок, оприлюднення власних ідей, досвіду тощо створили гарну ресурсну палітру зустрічі. Дякуємо всім присутнім за чудовий триденний інтенсив. Працюємо далі!

Категорія: Новини
Оберіть мову