Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 27 жовтня 2023 року відбувся обласний науково-практичний семінар «Курс «Культура добросусідства» у Новій українській школі», учасниками якого стали 32 педагоги Херсонської області

Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 27 жовтня 2023 року відбувся обласний науково-практичний семінар «Курс «Культура добросусідства» у Новій українській школі», учасниками якого стали 32 педагоги Херсонської області.

Предмет «Культура добросусідства» для 5-6 класів є складником наскрізного курсу  «Культура добросусідства», програми якого розроблені для різних ланок освіти – від дошкілля до освіти дорослих. Курс спрямований на розвиток освіти впродовж життя, демократизацію освітнього середовища, підтримку міжкультурної і миротворчої освіти та широкої соціальної інклюзії в Україні.

Зоя Володимирівна Філончук, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри теорії і методики викладання навчальних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», розкрила актуальні змістові та методичні аспекти курсу, основні підходи до його викладання в умовах Нової української школи. Під час заходу учасники дізналися більше про можливості курсу «Культура добросусідства» щодо формування підприємливості як ключової компетентності особистості.

Тетяна Олексіївна Знобіщева, вчителька предмета «Культура добросусідства» Опорного закладу «Академічний ліцей» Скадовської міської ради, представила власний досвід викладання курсу, відзначила його роль у розвитку в учнів емпатії, толерантності, вміння співпрацювати з іншими.

По завершенню семінару було надано вичерпні відповіді на запитання, які цікавили вчителів.

Категорія: Новини
Оберіть мову