11–13 липня 2015 року відповідно до плану роботи науково-методичної лабораторії біології і основ здоров’я КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» було проведено навчально-тренувальну експедицію у плавневу частину нижньої течії Дніпра – острів Великий.

11–13 липня 2015 року відповідно до плану роботи науково-методичної лабораторії біології і основ здоров’я КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» (завідувач Катерина Вікторівна Мазаєва) було проведено навчально-тренувальну експедицію у плавневу частину нижньої течії Дніпра – острів Великий.

В експедиції взяли участь учителі біології і екології – учасники обласної творчої групи. Науковий консультант – Ольга Іванівна Литвиненко, кандидат біологічних наук, доцент кафедри теорії і методики викладання природничо-математичних та технологічних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Мета експедиції: відпрацювання практичної частини навчальних природознавчих екскурсій на території НПП «Нижньодніпровські плавні» для учнів базової і старшої школи; збирання наочних матеріалів для навчання вчителів за спецкурсом «Методологія природознавчих екскурсій на базі природно-заповідного фонду Херсонщини».

Під керівництвом Катерини Вікторівни Мазаєвої, завідувача науково-методичної лабораторії біології і основ здоров’я КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» учителі пройшли на човнах маршрутом водної екскурсії й навчилися визначати характерні види водної та прибережно-плавневої флори і фауни, ознайомились із рідкісними видами рослин, занесеними до Червоної книги Міжнародної спілки охорони природи та Червоної книги України.

Учасники експедиції щиро вдячні за допомогу в організації експедиції Леоніду Івановичу Величку, голові президії Херсонської обласної ради Української спілки мисливців і рибалок та співробітникам мисливсько-рибальської бази «Проріжка».

Матеріали експедиції будуть узагальнені і запропоновані для використання вчителям біології і екології.

Фото3031

Фото0377

Фото0302

Категорія: Новини
Оберіть мову