14-15 лютого 2014 року відбувся ІІІ етап Всеукраїнської олімпіади з фізичної культури та спорту

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЗмагання проходили на базі Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №45 Херсонської міської ради. Мета олімпіади – підвищення якості викладання предмета «Фізична культура» в загальноосвітніх навчальних закладах, виявлення творчих здібностей старшокласників, зростання рівня їх обізнаності в галузі «Фізична культура та спорт», збільшення рухової активності учнів, пропаганда й популяризація засад здорового способу життя. У випробуваннях узяло участь 32 учні-одинадцятикласники, з яких 17 юнаків та 15 дівчат з усіх районів та міст Херсонської області, окрім Великоолександрівського, Верхньорогачицького, Високопільського, Іванівського районів та інтернатних закладів. На церемонії відкриття олімпіади до учасників звернувся Віктор Юрійович Меренков, начальник відділу координації роботи вищих навчальних закладів, науки та професійно-технічних навчальних закладів Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації, який привітав старшокласників, учителів та членів журі з подвійним святом – відкриттям обласної олімпіади з фізичної культури та спорту і Днем Святого Валентина й побажав присутнім у житті та спорті дотримуватись олімпійського девізу «Швидше! Вище! Сильніше!». З вітальним словом до учасників олімпіади звернулись Юрій Борисович Кан, начальник Херсонського обласного управління з фізичного виховання та спорту Комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України; Сергій Федорович Кірсанов, заступник голови Херсонського обласного відділення Національного олімпійського комітету України, срібний призер Олімпійських ігор з веслування на байдарках і каное; Олена Михайлівна Шабаєва, директор Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 45 Херсонської міської ради та Олег Григорович Шалар, голова журі, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри олімпійського та професійного спорту ХДУ. Виступаючі відзначили цілеспрямованість, наполегливість та старанність учнів у підготовці до обласного етапу олімпіади та закликали старшокласників підтримати своїми талантами та високими результатами нашу олімпійську команду з зимових видів спорту, а переможцям обласного етапу гідно представити Херсонщину на всеукраїнському рівні. Беззаперечною окрасою заходу став запальний виступ танцювальної пари вихованців бального клубу «Максимум», що багато років працює на базі Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 45 Херсонської міської ради. Програма олімпіади складалася з двох частин: практичної та теоретико-методичної й передбачала послідовне проходження юнаками та дівчатами 7 випробувань: написання тестових завдань, легка атлетика (човниковий біг, потрійний стрибок), футбол (юнаки), волейбол (дівчата), гандбол, баскетбол, туризм, гімнастика. У напруженій боротьбі перші місця вибороли:
— Тетяна Надорожна – учениця 11 класу Бериславської загальноосвітньої школи І — ІІІ ступенів № 3 Бериславської районної ради;
— Олександр Стамат – учень 11 класу Херсонської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 46 Херсонської міської ради.
З іншими результатами олімпіади можна ознайомитись у рубриці «Робота з учнями». Приємно відзначити, що на церемонії закриття олімпіади переможці та призери отримали подарунки від почесних гостей свята Сергія Федоровича Кірсанова, заступника Херсонського обласного відділення Національного олімпійського комітету України та Бориса Григоровича Кедровського, керівника обласного відділення Олімпійської академії України, декана факультету фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету.

Категорія: Новини
Оберіть мову