Відповідно до плану КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», 15 жовтня 2024 року відбувся авторський науково-практичний семінар для вчителів початкових класів з теми «Гейміфікація в початковій школі: як від використання ігор перейти до їх створення»

Відповідно до плану КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», 15 жовтня 2024 року відбувся авторський науково-практичний семінар для вчителів початкових класів з теми «Гейміфікація в початковій школі: як від використання ігор перейти до їх створення».

Спікерка – Ольга Барна, кандидатка педагогічних наук, доцентка Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, заслужена працівниця освіти України, авторка численних посібників та підручників видавництва УОВЦ «Оріон», акцентувала увагу на ключових аспектах гейміфікації в освіті. Ольга Василівна представила практичні вправи із посібника «Ключі до інформатики», що сприяло усвідомленню важливості інтеграції ігрових методик в освітній процес, також детально продемонструвала, як самостійно створювати ігрові освітні ресурси за допомогою сервісу  Wordwall та штучного інтелекту. Учасники семінару отримали цінні поради щодо того, як зробити навчання захоплюючим і корисним для учнів, щоб вони могли з радістю й інтересом здобувати нові знання, закріплювати їх та розвивати свої здібності.

Ірина Красуцька, головна редакторка УОВЦ «Оріон», ознайомила учасників із новими виданнями для початкової школи. Зокрема, вона презентувала «Подорож Мовним Всесвітом. Довідник з української мови для початкової школи» Катерини Пономарьової – інноваційний курс-гру, що допоможе молодшим школярам легко опанувати українську мову. Також, представила «Відпочиваємо весело і з користю: зимові канікули» авторства Любові Гайової та Лариси Йолкіної – інтегрований ігровий посібник для Нової української школи, спрямований на розвиток у дітей позитивного світогляду та творчого мислення під час зимових канікул.

Семінар став потужним ресурсом для педагогів, відкривши нові можливості для впровадження гейміфікованих підходів до навчання, що мотивують учнів до активної пізнавальної діяльності та сприяють їхньому всебічному розвитку.

Висловлюємо щиру подяку спікерам за цінні знання та практичні інструменти, які вони передали освітянам Херсонщини для поліпшення якості освітнього процесу!

Категорія: Новини
Оберіть мову