Відповідно до плану КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», 08 жовтня 2024 року відбулася робота інформаційного клубу з медіаграмотності «Інформаційна гігієна та медіаграмотність: реалії сьогодення»

Відповідно до плану КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», 08 жовтня 2024 року відбулася робота інформаційного клубу з медіаграмотності «Інформаційна гігієна та медіаграмотність: реалії сьогодення».

Тема засідання «Медіаграмотність на уроках мистецтва в початковій школі» привернула увагу 52 педагогів Херсонщини. Спікеркою була Ірина Миколаївна Ковач, заступник директора з організації бібліотечного обслуговування Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, сертифікована тренерка та авторка посібників з медіаграмотності.

Під час засідання клубу Ірина Миколаївна підкреслила, що медіапростір став невіддільною частиною життя практично кожної дитини. Сучасні учні не лише споживають контент, а й активно його створюють, взаємодіючи з різноманітною інформацією в інтернеті. Однак поряд з освітніми ресурсами, розвагами та корисними матеріалами в мережі поширюються фейки, маніпуляції та збираються без відома користувачів дані, що може привести до небезпеки. У таких умовах критичне сприйняття та оброблення інформації стають важливими навичками, необхідними для успішної навігації у цифровому середовищі.

Ірина Миколаївна детально представила три найкращі продукти для уроків мистецтва в початковій школі лепбук (аплікація), фотоальбом (скрапбукінг) та комікси (малювання), які заохочують активну взаємодію молодших школярів і сприяють розвитку їхньої медіаграмотності, критичного мислення, креативності.

Висловлюємо щиру подяку Ірині Миколаївні за її надзвичайно змістовну і натхненну презентацію, а також усім учасникам клубу за активну участь та обговорення важливих аспектів медіаграмотності.

Разом ми можемо створити безпечне і продуктивне середовище для наших дітей, яке допоможе їм стати свідомими споживачами та творцями інформації.

Категорія: Новини
Оберіть мову