04 жовтня 2024 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» завершив роботу п’ятиденний обласний семінар «Школа молодого класного керівника» з теми «Нова українська школа у поступі до цінностей»

04 жовтня 2024 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» завершив роботу п’ятиденний обласний семінар «Школа молодого класного керівника» з теми «Нова українська школа у поступі до цінностей». У роботі семінару взяли участь 52 молодих класних керівники закладів загальної середньої освіти Херсонської області зі стажем роботи до 5-ти років.

Під час семінару було розглянуто теоретичні і практичні питання: НУШ у поступі до цінностей; основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів ЗЗСО; виховна система класу як спосіб організації життєдіяльності класного колективу; основні напрями діяльності класного керівника; планування роботи класного керівника.

Таїса Йосипівна Гусь, завідувачка науково-методичної лабораторії виховної роботи та позашкільної освіти Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради, у ході роботи семінару ознайомила молодих класних керівників з нормативно-правовим забезпеченням виховного процесу класного колективу; акцентувала увагу на підвищенні статусу класного керівника в сучасних умовах, під час війни; на змісті, формах та методах його діяльності в онлайн режимі; звернула увагу на проблему захищеності дітей і комфортності в класі, висловила впевненість, що все буде добре, побажала стійкості та віри в перемогу.

Примакова В.В., професор кафедри теорії й методики виховної роботи, психології та інклюзивної освіти висвітлила питання «Компетентнісний потенціал виховання»; Навроцька М.М., викладач кафедри педагогіки й менеджменту освіти виступила з теми «Діти та збройні конфлікти». Ковальова О.І., викладач кафедри, запропонувала учасникам семінару тему «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу»; Шамбір Н.В, викладач кафедри разом з учасниками опрацювала тему «Використання сучасних цифрових технологій для формування в учнів Нової української школи національних та європейських цінностей», «Нейромережі на щодень для роботи та творчості». Товстоган В.С, доцент кафедри, розкрив слухачам школи молодого класного керівника освітні та психологічні втрати в умовах воєнного стану. Юдіна О.В, викладач кафедри, виступила з темою «Як налагодити спілкування та взаємодію дітей в інклюзивному класі»; Моїсеєв С.О., доцент кафедри, розкрив питання «Організація дієвого учнівського самоврядування в умовах дистанційного навчання, «Національно- патріотичне виховання».

У процесі роботи семінару молоді класні керівники ознайомилися з досвідом діяльності класних керівників м. Херсона: Херсонської гімназії № 1 Херсонської міської ради Василенко Марії Василівни (директор Наталія Володимирівна Устинова); ЗЗСО №4 Кодинець Ірини Володимирівни (директор Потук Олександра Іванівна), Херсонської гімназії №3 Херсонської міської ради Кучеренко Олени Миколаївни, заступника директора з виховної роботи Деденок Вікторії Вікторівни (директор Алієва Неллі Миколаївна) Були проведені майстри-класи «Виховна система класу», «Національно- патріотичне виховання».

За результатами роботи семінару молоді класні керівники отримали сертифікати.

Категорія: Новини
Оберіть мову