Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 25 вересня 2024 року відбувся навчально-практичний онлайн-семінар для бібліотекарів закладів освіти з теми «Від творчого бібліотекаря – до компетентного читача»

Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 25 вересня 2024 року відбувся навчально-практичний онлайн-семінар для бібліотекарів закладів освіти з теми «Від творчого бібліотекаря – до компетентного читача». Під час роботи семінару було розглянуто актуальні питання: Читаюча шкільна родина — стратегічне завдання бібліотек (доповідач: Попова Наталія Федорівна,  головний методист КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» ХОР); Технології мотивації до читання, або Як «згенерувати» дитину-читача. Методична консультація (доповідач: Кацарська Наталія Юріївна, заступник директора з наукової роботи КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» ХОР); Оновлення у Типових  освітніх програмах НУШ для 5-9 класів. Література. Огляд рекомендованих веб-ресурсів. (доповідач: Новицька Ганна Іванівна, завідувач інформаційно-бібліографічного відділу КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» ХОР); Інтерактивний захід – місток до творчого читання дітей молодшого шкільного віку. Інтерактивна презентація. (доповідач: Крижановська Наталія Миколаївна, завідувачка відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки).

Під час семінару було підкреслено, що роль бібліотекаря в сучасному світі значно змінилася. Сьогодні бібліотекар – це не просто зберігач книг, а радник, який допомагає читачеві орієнтуватися в інформаційному просторі. Сучасна бібліотека швидкими темпами вдосконалюється і надає все більше нових та цікавих послуг. Це вже давно не лише місце для читання чи тимчасового отримання книг для користування вдома; це синтез літературних, творчих та активних молодіжних зустрічей, майстер-класів, квестів, екскурсій та презентацій, конференцій, перегляду фільмів, різноманітних флешмобів, святкувань та цікавого дозвілля, інформаційний та навчальний центр для всіх вікових категорій.

Учасники семінару обмінялися досвідом використання нових технологій у бібліотечній роботі, а також поділилися ідеями щодо проведення нестандартних заходів; зазначили, що важливо створювати в бібліотеці атмосферу, яка заохочувала б до читання та саморозвитку.

Категорія: Новини
Оберіть мову