20 вересня 2024 року фахівцями Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (м. Київ) і навчально-методичною лабораторією географії та економіки КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» для вчителів різних навчальних дисциплін закладів загальної середньої освіти Херсонської області проведено вебінар з теми «Захист прав споживачів фінансових послуг в умовах воєнного стану»

Підприємливість і фінансову грамотність мають розвивати учні кожної української школи. Ця компетентність визначена Законом України «Про освіту» з-поміж 11 інших ключових компетентностей. Одним із варіантів підготовки педагогів до формування в учнів цієї ключової компетентності та підвищення власного рівня фінансової грамотності є участь у заходах Національного проєкту з фінансової грамотності.

20 вересня 2024 року фахівцями Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (м. Київ) і навчально-методичною лабораторією географії та економіки КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» для вчителів різних навчальних дисциплін закладів загальної середньої освіти Херсонської області проведено вебінар з теми «Захист прав споживачів фінансових послуг в умовах воєнного стану».

Зоя Філончук, завідувачка навчально-методичної лабораторії географії та економіки, розкрила компетентнісний потенціал різних освітніх галузей щодо формування підприємливості та фінансової грамотності як ключової компетентності; окреслила головні напрями подальшого впровадження фінансової грамотності та особливості викладання курсу у 2024/2025 навчальному році.

З якою метою створено Фонд гарантування вкладів фізичних осіб? Що потрібно знати перед тим, як розмістити вклад? Які кошти відшкодовує Фонд? Яким є порядок дій, якщо банк визнано неплатоспроможним? На ці та інші питання сучасного фінансового життя педагоги отримали відповіді від Оксани Порошинської та Ганни Кущак, консультантів з економічних питань Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Загалом участь в освітньому вебінарі взяли 49 учителів різних навчальних дисциплін закладів загальної середньої освіти Херсонської області.

Категорія: Новини
Оберіть мову