Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 28 лютого 2024 р. у онлайн форматі відбувся майстер-клас для вчителів початкових класів із теми «Цифрова компетентність сучасного вчителя Нової української школи. 1 клас. Як навчати онлайн?»

Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»  28 лютого 2024 р. у онлайн форматі відбувся майстер-клас для вчителів початкових класів із теми «Цифрова компетентність сучасного вчителя Нової української школи. 1 клас. Як навчати онлайн?» за участі Юлії Володимирівни Спірідонової, учительки-методистки, спеціалістки вищої кваліфікаційної категорії, учительки початкових класів опорного закладу «Чаплинський ліцей» Чаплинської селищної ради Херсонської області, учасниці Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2017». Захід зібрав 100 зацікавлених педагогів Херсонщини.

У своєму виступі Юлія Володимирівна розповіла присутнім про те, як забезпечити цікаве та пізнавальне дистанційне навчання для учнів перших класів. Вона детально розглянула пристрої та корисні програми, які можна ефективно використовувати при роботі з першокласниками. Також відкрила учасникам майстер-класу секрети роботи з двома камерами та вказала на оптимальний спосіб використання планшета. Вчителька продемонструвала методику розумного використання цікавих іграшок, що перетворюють процес навчання в захопливу й пізнавальну гру.

Ю.В.Спірідонова порекомендувала вчителям доречні платформи й сервіси, що допомагають створювати цікаві уроки. Крім того, поділилася власним досвідом щодо впровадження формувального оцінювання, розповідаючи, як вона навчає малюків самостійно оцінювати свої досягнення.

Важливою частиною майстер-класу стало залучення аудиторії до виконання завдань, практичних вправ, під час яких учасники могли ще глибше зрозуміти як працює та функціонує та чи інша активність.

Учасники майстер-класу подякували працівникам навчально-методичної лабораторії початкової освіти академії за організацію такої важливої й корисної зустрічі, а Юлії Володимирівні за цікаву, змістовну, доступну інформацію та за можливість здобути новий досвід у віддаленому навчанні учнів першого класу.

Категорія: Новини
Оберіть мову