3 лютого 2024 року Херсонщина після невеликої перерви через тимчасову окупацію знову долучилися до Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та єдиною командою учнівської та студентської молоді взяли участь у фінальному етапі

3 лютого 2024 року Херсонщина після невеликої перерви через тимчасову окупацію знову долучилися до Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та єдиною командою учнівської та студентської молоді взяли участь у фінальному етапі. І хоч конкурс відбувався дистанційно, його співорганізатори – Херсонська обласна військова адміністрація та Херсонська академія неперервної освіти – намагалися створити для учасників урочисту атмосферу, яка б надихала на творчість і водночас давала можливість відчути себе в колі людей, яких об’єднує рідна незламна Херсонщина та живий образ Кобзаря. Участь у фінальному етапі взяли 19 учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти та студентів закладів вищої освіти.

Під час урочистого відкриття були присутні учасники конкурсу, їхні вчителі та викладачі, які готували та мотивували своїх вихованців випробувати свої творчі здібності. Подібні заходи вкотре демонструють, з яким трепетом діти ставляться до виконання Державного гімну України, до української мови, до творчості Тараса Шевченка як символу стійкого і невмирущого національного духу. З великою увагою та натхненням учасники конкурсу сприймали привітання Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя, який побажав конкурсантам успіхів та перемог. Після виступу голови журі III етапу конкурсу херсонського письменника Василя Загороднюка, який продекламував поезію про те, як читав на майдані Шевченковий «Кавказ» Нігоян, учасники підхопили естафету й виявили бажання зачитати свої вірші. І присвячені вони були Тарасові Шевченку та рідному Херсону. У дитячих віршах чутно було біль, сум, але не розпач. Тож натхненні, з вірою в найкраще майбутнє України та Херсонщини конкурсанти взялися до творчої роботи.

Усім дев’ятнадцьом учасникам конкурсу щиро зичимо успіхів і перемог, а також найбажанішої Перемоги України!

Категорія: Новини
Оберіть мову