10-11 жовтня більше 150 вчителів української мови та літератури закладів загальної середньої освіти Херсонщини долучилися до науково-практичного онлайн-семінару для вчителів української мови і літератури «Долаємо освітні втрати разом»

10-11 жовтня більше 150 вчителів української мови та літератури закладів загальної середньої освіти Херсонщини долучилися до науково-практичного онлайн-семінару для вчителів української мови і літератури «Долаємо освітні втрати разом», організованого фахівчинями навчально-методичної лабораторії української мови і літератури.

Спікерки заходу Ганна Чух, к.п.н., методистка навчально-методичної лабораторії української мови і літератури, та Людмила Марецька, кп.н., завідувачка навчально-методичної лабораторії української мови і літератури, відзначили, що українська освітня система постала перед викликами, пов’язаними з пандемією COVID-19, карантинними обмеженнями та повномасштабною російсько-українською війною. У цих складних умовах виникла об’єктивна потреба подолання освітніх втрат і забезпечення здобуття якісної освіти для українських учнів.

Для педагогів-філологів запропоновано дієвий інструментарій вимірювання та подолання освітніх втрат у шкільному курсі української мови та літератури, освітяни повправлялися в набутті навичок для роботи зі здобувачами освіти, які мають освітні втрати. Опрацьовуючи технологію перевернутого навчання, метод «учнівського наплічника», учасники активно ділилися досвідом роботи.

Під час заходу вчителі попрацювали над удосконаленням уміння адаптації коригувальних навчальних програм для подолання освітніх втрат.

Категорія: Новини
Оберіть мову