У межах співпраці КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки 3 жовтня 2023 року відбувся воркшоп з теми «Протидія дезінформації в контексті російсько-української війни». Захід зібрав 62 учасники

У межах співпраці КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки 3 жовтня 2023 року відбувся воркшоп з теми «Протидія дезінформації в контексті російсько-української війни». Захід зібрав 62 учасники.

Ірина Ковач, завідувачка медіацентру Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, сертифікована тренерка з медіаграмотності, авторка посібників для дошкільнят та 9-11 класів із медіаграмотності, пояснила важливість медіаграмотності. Вона підкреслила, що медіаграмотність розвиває навички, необхідні для розуміння та використання інформації, що надається через різні медіаканали.

Цінність інформації у воєнний час можна порівняти зі справжньою зброєю, тому вміння користуватися нею та навчати робити це інших є необхідною навичкою сьогодення. Незважаючи на важливість інформації, не всі джерела є однаково надійними або нейтральними. Вони можуть відрізнятися за мотивацією, нейтральністю, якістю та надійністю. Це покладає значну відповідальність на користувачів інформації – критично оцінювати її джерела та формувати власне розуміння на основі надійних та достовірних матеріалів.

Виконуючи практичні завдання, учасники покращили свої вміння розуміти та ідентифікувати фейкові матеріали, навчилися методам фактчекінгу, розкрили ключові наративи російської пропаганди та дізналися про потенціал штучного інтелекту в боротьбі з дезінформацією.

Освітяни щиро подякували Ірині Ковач за надання корисної та насиченої інформації для професійної роботи.

Категорія: Новини
Оберіть мову