29 вересня 2023 року для вчителів фінансової грамотності Херсонської області проведено обласний науково-практичний семінар «Підприємництво і фінансова грамотність» як окремий предмет у Новій українській школі»

29 вересня 2023 року для вчителів фінансової грамотності Херсонської області проведено обласний науково-практичний семінар «Підприємництво і фінансова грамотність» як окремий предмет у Новій українській школі».

У роботі семінару взяла участь Олеся Шніцер, співавторка модельної навчальної програми для учнів 8-9 класів «Підприємництво і фінансова грамотність», начальниця відділу фінансової просвіти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, з темою «Рамки фінансових компетентностей: міжнародний досвід та досвід України. Роль предмета «Підприємництво і фінансова грамотність» у реалізації завдань Стратегії фінансової грамотності».

Учасники семінару дізналися про сучасні та робочі інструменти, які наразі допомагають у розвитку фінансової грамотності – це Рамки фінансових компетентностей; як можна виміряти індекс фінансової грамотності, та як він змінився останнім часом. Доповідачка підкреслила, наскільки важливо мати спільні стандарти навчання для всіх, що допоможе розробити єдину програму навчання та дозволить легко оцінити рівень фінансової грамотності.

Зоя Філончук, завідувачка навчально-методичної лабораторії географії та економіки, окреслила головні напрями подальшого впровадження фінансової грамотності у новій українській школі та особливості викладання курсу у 2023/2024 навчальному році.

Галина Абрамова, учителька економіки Херсонського академічного ліцею імені О. В. Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті (2022/2023 н.р.), ознайомила учасників з власним досвідом застосування імерсивних методів навчання при вивченні економіки та фінансової грамотності.

Юлія Кнорр, вчителька фінансової грамотності Херсонського наукового ліцею Херсонської обласної ради, представила досвід створення відеоуроків з фінансової грамотності на базі Рішельєвського наукового ліцею (м. Одеса); ознайомила з результатами позакласної роботи з фінансової грамотності.

Загалом участь в освітньому семінарі взяв 21 вчитель фінансової грамотності з різних куточків Херсонської області.

Категорія: Новини
Оберіть мову