18 вересня 2023 року відновив свою роботу постійний обласний навчально-методичній семінар для новопризначених асистентів учителів, асистентів вихователів, педагогічних працівників закладів освіти з інклюзивним навчанням з теми «Організація інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами в умовах закладу освіти»

18 вересня 2023 року відновив свою роботу постійний обласний навчально-методичній семінар для новопризначених асистентів учителів, асистентів вихователів, педагогічних працівників закладів освіти з інклюзивним навчанням з теми «Організація інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами в умовах закладу освіти». До навчання (18-20.09) долучилося більше 60 педагогів. Це свідчить про те, що інклюзивне навчання продовжує розвиватися в херсонських закладах освіти, не зважаючи на воєнні дії, окупацію та велику кількість учнів, які були вимушені переїхати в інші місця тимчасового перебування.

Спікер семінару, завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», викладач кафедри теорії й методики виховання, психології та інклюзивної освіти Юдіна Олена Вікторівна ознайомила учасників семінару з концепцією інклюзивної освіти,  основними тенденціями її розвитку в Україні, нормативними документами, які регламентують упровадження інклюзивного навчання в закладах освіти. Новопризначені педагоги більше дізналися про свої професійні обов´язки, ведення документації, багато часу приділили технології складання індивідуальної програми розвитку дитини в умовах інклюзивного навчання. Було ретельно розглянуто рівні підтримки дітей з ООП і категорії освітніх труднощів у дітей під час інклюзивного навчання та алгоритм визначення рівнів підтримки та категорій освітніх труднощів у дітей з ООП в закладі освіти.

Ось як висловились слухачі про проведений семінар у формі зворотного зв’язку:

 «Вебінар, який я відвідала, залишив у мене надзвичайно гарні враження і був надзвичайно пізнавальним. Ця подія дозволила мені дізнатися багато нового та корисного.

По-перше, вебінар відзначався високою професійністю та експертністю. Був представлений цікавий та важливий матеріал, який був актуальним для моєї сфери.

По-друге, під час вебінару була можливість задавати питання та обговорювати теми з іншими учасниками.

По-третє, вебінар був організований ефективно і з використанням сучасних технологій, що забезпечило зручність та доступність для всіх учасників.

Завдяки цьому вебінару я дізналася багато нового, розширила свої знання і переглянула деякі аспекти своєї діяльності з іншого кута. Він був важливим етапом у моєму навчальному та професійному розвитку, і я з нетерпінням чекаю подібних можливостей у майбутньому.»

Категорія: Новини
Оберіть мову