Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 13 вересня 2023 року відбувся авторський науково-практичний семінар для вчителів початкових класів

Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 13 вересня 2023 року відбувся авторський науково-практичний семінар для вчителів початкових класів за участі Оксани Вікторівни Вашуленко, наукової співробітниці відділу початкової освіти імені О. Я. Савченко Інституту педагогіки НАПН України, авторки підручників і навчальних посібників; і Ольги Вікторівни Коршунової, провідної наукової спеціалістки відділу математичної та інформатичної освіти Інституту педагогіки НАПН України, учительки інформатики, авторки МНП та навчальних посібників. У роботі заходу взяло участь 100 педагогів закладів загальної середньої освіти Херсонщини.

Оксана Вікторівна Вашуленко висвітлила важливу тему сьогодення «Освітні втрати молодших школярів із читання: вимірювання й компенсація». У своєму виступі авторка зазначила, що  освітні втрати у молодших школярів із читання є серйозною проблемою, яка може мати негативний вплив на їхній академічний розвиток і майбутнє та запропонувала вчителям  різні методи та стратегії для вимірювання цих втрат і надання компенсаційної підтримки.

Тему «STEM-освіта на уроках інформатики в початковій школі» розкрила у своєму виступі Оксана Вікторівна Коршунова. Авторка акцентувала увагу присутніх на важливості проведення stem-уроків, які допомагають дітям не лише засвоювати нові знання, а й надають можливість краще розуміти і впливати на світ, у якому вони живуть, та справлятися з різноманітними викликами.

Підбиваючи підсумки роботи вебінару, Таміла Миколаївна Клюєва, завідувачка навчально-методичної лабораторії початкової освіти академії,  відзначила корисність отриманої інформації та побажала педагогам сил для подолання всіх труднощів та великих можливостей для творчості, інновацій і вдосконалення своєї професійної діяльності.

Категорія: Новини
Оберіть мову