27 квітня 2023 року в онлайн-форматі відбувся навчально-методичний семінар для педагогічних працівників закладів освіти з теми «Психологічна стійкість та кроки до відновлення, згуртованості в освітній сфері».

27 квітня 2023 року в онлайн-форматі відбувся навчально-методичний семінар для педагогічних працівників закладів освіти з теми «Психологічна стійкість та кроки до відновлення, згуртованості в освітній сфері». Ідея проведення цього заходу зародилася під  час спільної навчально-методичної ради за участю представників відділів (управлінь) освіти територіальних громад Херсонської області. Зокрема, керівниця відділу освіти Каланчацької селищної ради Ткаченко Тетяна Степанівна у своєму виступі зазначила, що перед освітянами Херсонщини настала нагальна потреба визначитися щодо напрямів роботи на деокупованих територіях, шляхах здійснення педагогічного та психологічного супроводу всіх учасників освітнього процесу, перспективах зміцнення і відновлення громад, завдань підвищення згуртованості членів громади.

Отже, зазначений захід саме і був присвячений темі відновлення, згуртованості, стійкості в освітній сфері.

Перед учасниками з вітальним словом виступила виконувачка обов’язки ректора КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Ірина Ярославівна Жорова, яка окреслила одним із першочергових завдань, яке наразі розв’язується  на рівні держави, є збереження психічного здоров’я освітян, усіх учасників освітнього процесу. На законодавчому рівні внесено зміни до Закону «Про загальну середню освіту» щодо необхідності вдосконалення знань, умінь і практичних навичок у питанні надання психологічної підтримки всім учасникам освітнього процесу.

Спікерка заходу – Оксана Михайленко, психологиня, тренерка, консультантка, голова Правління ГО «Центр соціального партнерства «Перспектива» у своєму виступі зазначила, що найважливішим на шляху відновлення спільноти має бути збереження кожного освітянина та плекання його власної стійкості, дієспроможності, психологічного відновлення. Ніхто з нас ніколи не стикався з такими важкими питаннями, немає конкретних алгоритмів, але є можливість спілкування і спільного розв’язання кожної з проблем.

Під час заходу учасники мали змогу поділитися своїми думками, у спільному обговоренні окреслити майбутні шляхи діяльності на деокупованих територіях. Зазначили, що головним для освітян було і залишається зосередження на учнівській молоді, створення безпечного, сприятливого учнівського середовища, формування світогляду, критичного мислення.

По завершенню зустрічі педагоги висловили щиру вдячність  за змістовну, насичену інформацію, надану можливість відверто обговорити болісні нагальні питання та висловили надії про подальшу співпрацю.

Категорія: Новини
Оберіть мову