18 червня 2020 року відбувся онлайн-семінар для вчителів української мови і літератури Херсонщини з теми «Нова редакція Українського правопису: методика реалізації»

18 червня 2020 року відбувся онлайн-семінар для вчителів української мови і літератури Херсонщини з теми «Нова редакція Українського правопису: методика реалізації» (95 зареєстрованих учасників).

Щиро дякуємо Творчому Об’єднанню «Соняшник» за організацію зустрічі з Василем Терещенком, кандидатом філологічних наук, доцентом, начальником відділу досліджень і аналітики Українського центру оцінювання якості освіти, співавтором навчально-методичного посібника «Методика реалізації Українського правопису в новій редакції в закладах загальної середньої освіти», рекомендованого Міністерством освіти і науки України.

Василь Миколайович докладно відповідав на запитання учасників семінару щодо запровадження нового правопису, щодо певних аспектів написання тих чи інших слів, тож учителі дізналися дуже багато цікавого. Приємно було почути, що до друку готується словник іменників чоловічого роду 2 відміни в родовому відмінку.

Руслан Васильович Шаламов, кандидат біологічних наук, автор підручників і посібників, як представник ТО «Соняшник», відзначив, що учні Херсонської області є активними учасниками Всеукраїнської українознавчої гри «Соняшник», і подякував за це вчителям Херсонщини.

Під час зустрічі обговорили не тільки правописні зміни, а й проєкт Державного стандарту, про особливості інтеграції навчальних дисциплін, про те, що ж пропонує вчителеві та учневі новий документ про освіту.

Людмила Марецька ознайомила учасників семінару практично з новаціями Українського правопису за допомогою виконання завдань на знання змін у правописі.

На думку учасників семінару, зустріч була конструктивною і цікавою.

Категорія: Новини
Оберіть мову