22 квітня 2016 року на базі КУ «Голопристанський районний методичний кабінет» відбувся обласний науково-практичний семінар для методистів РМК (ММК), керівників методичних об’єднань та вчителів географії з теми «Основні підходи до викладання географії України за новою програмою».

Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 22 квітня 2016 року на базі КУ «Голопристанський районний методичний кабінет» відбувся обласний науково-практичний семінар для методистів РМК (ММК), керівників методичних об’єднань та вчителів географії з теми «Основні підходи до викладання географії України за новою програмою». У семінарі взяли участь учителі географії та методисти з Білозерського, Голопристанського, Скадовського, Цюрупинського районів, міст Голої Пристані та Херсона.

З вітальним словом до учасників семінару звернулася Наталя Миколаївна Кучеренко, завідувач Голопристанського РМК. У подальшій доповіді вона ознайомила учасників семінару із системою роботи районного методичного об’єднання щодо розвитку професійної компетентності вчителів географії.

Зоя Володимирівна Філончук, кандидат педагогічних наук, завідувач науково-методичної лабораторії географії та економіки КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», представила сучасний стан та перспективи розвитку шкільної географічної освіти, розкрила основні підходи до вивчення курсу «Географія України: природа, населення».

В обговоренні питань семінару активну участь узяли вчителі географії Оксана Миколаївна Щербина (Малокардашинська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Альона Віталіївна Шапоренко (Садівська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Микола Миколайоваич Подоляк (Долматівська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Ольга Миколаївна Єрмакова (Новозбур’ївська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Андрій Олександрович Козаченко (Новософіївська ЗОШ І-ІІІ ступенів) та ін.

Ольга Іванівна Свиридова, керівник Голопристанського районного методичного об’єднання вчителів природничих дисциплін, у своїй доповіді розкрила значення краєзнавчого підходу до вивчення географії України.

Завершився семінар засіданням круглого столу з проблеми «Основні підходи до викладання географії України за новою програмою».

IMG_6062

IMG_6066

IMG_6069

IMG_6070

Категорія: Новини
Оберіть мову