21 квітня 2016 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся семінар з теми «Політика реформування освіти в умовах децентралізації» за участі Григорія Григоровича Науменка.

21 квітня 2016 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся семінар з теми «Політика реформування освіти в умовах децентралізації» за участі Григорія Григоровича Науменка, кандидата філософських наук, заслуженого працівника освіти і науки України, методиста відділу стратегії розвитку освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти». Захід був спрямований на обговорення проблем реформування освіти в Україні.

У його роботі взяли участь начальники управління, відділів освіти районних (міських) державних адміністрацій, завідувачі районних (міських) методичних кабінетів, керівники навчальних закладів, педагогічні і науково-педагогічні працівники КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», освітяни Херсонщини.

Анатолій Миколайович Зубко, кандидат педагогічних наук, професор, ректор КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» привітав учасників семінару та наголосив на необхідності реформування школи.

Євген Анатолійович Криницький, начальник управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації зауважив на важливості інформування освітян про реформу національної системи освіти.

Григорій Григорович Науменко представив освітянам Херсонщини основні положення проекту Закону України «Про освіту»: складові реформи освіти, організаційні основи формування освітніх округів, реформу системи управління освітою, завдання місцевих органів влади щодо забезпечення рівного доступу до якісної освіти та ін.

З огляду на актуальність питань реформування освіти громадське обговорення проекту Закону України «Про освіту», аналіз проблем функціонування освітньої галузі в умовах децентралізації, зустріч Григорія Григоровича з освітянами Херсонщини було продовжено у форматі дискусійного клубу. У ході спілкування розглядалися питання STEM-освіти, історико-культурологічної, історико-культурологічної, математичної, мистецької освіти; обговорювалися пропозиції щодо актуальних напрямів подальшого реформування галузі освіти.

_DSC0041

_DSC0044

_DSC0049

_DSC0054

Категорія: Новини
Оберіть мову