Юзбашева Галина Сергіївна

кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії і методики викладання навчальних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», випускниця відділення аспірантури Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова (1999-2001рр).
Народилася м. Василівка Запорізької області. Вищу освіту одержала в Херсонському державному педагогічному інституті на природничому факультеті за спеціальністю «Біологія та хімія» (1972-1977 рр.) У 1998 році у цьому ж закладі здобула кваліфікацію магістра хімії.
Має 20 річний стаж роботи в школі, виховала багатьох переможців обласних, всеукраїнських і міжнародних, олімпіад з хімії. Все це сприяло науковій діяльності з теорії та методики навчання хімії і захисту у 2001 р. кандидатської дисертації «Тематичний контроль знань учнів з хімії в умовах рейтингового оцінювання». У 2004 р. Г.С. Юзбашева отримала вчене звання доцента.
Як фахівець у галузі теорії і методики навчання хімії Г.С. Юзбашева знана методистами і вчителями України. Вона однією з перших в теорії та методиці навчання хімії обґрунтувала і впровадила методику рейтингового оцінювання знань учнів; є автором понад 130 наукових праць, в тому числі: 15 програм, 40 методичних рекомендацій, 13 посібників із них 6 з грифом МОН України. Бере активну участь у загальноміністерських заходах (семінари, круглі столи, форуми, апробація нових програм і підручників).
Нині Г.С. Юзбашева плідно займається розробкою наукової проблеми становлення і розвитку методики диференційованого навчання хімії учнів загальноосвітніх навчальних закладів.
Нагороджена: Знаком «Василь Сухомлинський», нагрудним знаком «Відмінник освіти України», Почесними грамотами: Верховної Ради України, Національної Академії Педагогічних Наук України, Центрального інституту післядипломної педагогічної освіти АПН України, подяками Міністерства освіти і науки України та ін.

Оберіть мову