Управлінська практика керівників закладів загальної середньої освіти, що проходить у межах курсів підвищення кваліфікації для заступників директорів з навчально-виховної роботи, цього разу присвячена практичному аспекту реалізації Концепції Нової української школи.

Управлінська практика керівників закладів загальної середньої освіти, що проходить у межах курсів підвищення кваліфікації для заступників директорів з навчально-виховної роботи, цього разу присвячена практичному аспекту реалізації Концепції Нової української школи.

14 листопада 2018 року   керівники освітніх закладів Херсонщини відвідали  Херсонський   НВК № 56 Херсонської міської ради.

Світлана Василівна Микитюк, директор закладу, ознайомила гостей із освітнім простором початкової школи  в розрізі реалізації Концепції  Нової української школи.

Слухачі  стали учасниками  майстер-класу  із використання мобільного контенту на уроках у середній і старшій школі, який проводила Ольга Володимирівна  Акуліна,  вчитель української мови і літератури Херсонського   НВК № 56 Херсонської міської ради; ворк-шопу із застосування ментальних карт, модератором якого була Дар`я Борисівна Янкова,  вчитель математики Херсонського   НВК № 56 Херсонської міської ради. Елементи ментальної арифметики та скорочитання на уроках у початковій школі  представила Людмила Анатоліївна Костюкевич,    заступник директора з навчально-виховної роботи  Херсонського   НВК № 56 Херсонської міської ради.

З особливостями  нових інтегрованих освітніх програм, за якими навчаються учні початкових класів, заступників директорів з навчально-виховної роботи ознайомила Інга Юріївна Бєлова, заступник директора з навчально-виховної роботи Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №27 з поглибленим вивченням інформатики та іноземних мов Херсонської міської ради. Мітковська Ірина Анатоліївна, директор    Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №27 з поглибленим вивченням інформатики та іноземних мов Херсонської міської ради, відповіла на запитання  гостей та акцентувала на особливостях  нової освітньої реформи – формування нового, креативного,  мислення як педагога, так і учня.

15 листопада 2018 року слухачі курсів відвідали Херсонську гімназію №6 Херсонської міської ради. Інтегровані уроки у старших класах ( англійська мова / біологія; німецька мова / фізика) з елементами STEM-освіти та медіаосвіти, викликали інтерес у присутніх, але більш цікавим виявилося обговорення  методики підготовки та проведення таких інноваційних занять. Світлана Сергіївна Корж, директор освітнього закладу, розповіла про систему організації інтегрованих уроків. Віра Василівна Литвиненко, заступник директора з навчально-виховної роботи Херсонської  гімназії   №6 Херсонської міської ради,  ознайомила  заступників директорів з навчально-виховної роботи з особливостями складання шкільного розкладу.

Під час відвідування  освітніх закладів м. Херсона слухачі курсів підвищення кваліфікації заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти мали можливість набути практичного досвіду з питань реалізації Концепції Нової української школи.

Категорія: Новини
Оберіть мову