5-7 жовтня 2016 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся обласний науково-практичний семінар «Інтерактивні методи навчання як засіб формування підприємливості».

5-7 жовтня 2016 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся обласний науково-практичний семінар «Інтерактивні методи навчання як засіб формування підприємливості».

У роботі семінару взяли участь вчителі географії, біології та економіки Білозерського, Бериславського, Великоолександрівського, Високопільського, Голопристанського, Горностаївського, Каланчацького, Цюрупинського районів, міст Голої Пристані, Каховки, Нової Каховки і Херсона.

Відкрила семінар Зоя Володимирівна Філончук, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики викладання природничо-математичних та технологічних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», лекцією на тему «Підприємництво та підприємливість: сутність, риси, значення».

Катерина Вікторівна Мазаєва, викладач кафедри теорії і методики викладання природничо-математичних та технологічних дисциплін, обласний координатор польсько-українського проекту «Уроки з підприємницьким тлом», представила тему «Інтерактивні методи навчання як засіб формування підприємливості» та ознайомила учасників семінару з досвідом реалізації цієї ідеї на уроках біології.

6 жовтня 2016 року учасники семінару відвідали Херсонський Таврійський ліцей мистецтв Херсонської міської ради. З вітальним словом до присутніх звернулася Інна Вікторівна Біленко, заступник директора з навчально-виховної роботи, яка представила навчальний заклад та побажала плідної роботи учасникам семінару. Учасники семінару ознайомилися з досвідом роботи спеціаліста вищої категорії, учителя географії ліцею Наталії Анатоліївни Мащенко, відвідали урок географії у 7-му класі.

Досвід реалізації ідей польсько-українського проекту «Уроки з підприємницьким тлом» представила Тетяна Семенівна Мороз, вчитель біології Херсонської спеціалізованої школи №31 з поглибленим вивченням історії, права та іноземних мов Херсонської міської ради. 7 жовтня 2016 року на практичному занятті в академії вчителі отримали методичні рекомендації від вчителя щодо методики вивчення окремих тем та написання конспектів уроків біології з підприємницьким тлом.

Завершився семінар проведенням круглого столу з проблеми «Інтерактивні методи навчання як засіб формування підприємливості» за участю викладачів і вчителів, захистом власних розробок конспектів уроків.

IMG_6513

IMG_6514

IMG_6517

IMG_6519

IMG_6522

Категорія: Новини
Оберіть мову