12 лютого 2016 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради завершив роботу п’ятиденний обласний семінар (школа молодого класного керівника) з теми «Національно-патріотичне виховання учнів».

12 лютого 2016 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради завершив роботу п’ятиденний обласний семінар (школа молодого класного керівника) з теми «Національно-патріотичне виховання учнів». У роботі семінару взяли участь 27 молодих класних керівники із загальноосвітніх навчальних закладів Херсонської області зі стажем роботи до 5-ти років.

На семінарі були розглянуті теоретичні і практичні питання: патріотичне виховання дітей та молоді в загальноосвітніх навчальних закладах; основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів; виховна система класу як спосіб організації життєдіяльності класного колективу; основні напрями діяльності класного керівника з національно-патріотичного виховання; планування роботи класного керівника з національно-патріотичного виховання; створення «іміджу» класу.

Сергій Олександрович Моїсеєв, завідувач кафедри теорії і методики виховання КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», розкрив теоретичні та методичні аспекти національно-патріотичного виховання дітей та молоді в загальноосвітніх навчальних закладах. Акцентував увагу на використанні інноваційний технологій в організації роботи молодих класних керівників з цього питання.

Таїса Йосипівна Гусь, завідувач науково-методичної лабораторії виховання КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», у ході роботи семінару ознайомила молодих класних керівників з нормативно-правовим забезпеченням виховного процесу класного колективу з питань національно-патріотичного виховання; акцентувала увагу на підвищенні статусу класного керівника в сучасних умовах, на змісті, формах та методах його діяльності; звернула увагу на проблему вихованості учнів, захищеності та комфортності дитини в класі, задоволення виховних потреб учнів та їх батьків щодо життєдіяльності класу, рівня сформованості учнівського колективу.

Тетяна Іванівна Туркот, доцент кафедри теорії і методики дошкільної, початкової освіти й психології КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», висвітлила питання превентивного виховання, спрямованого на запобігання формуванню в учнів негативних звичок, рис характеру та асоціальних проявів поведінки.

Юлія Анатоліївна Агачева, старший викладач кафедри теорії і методики дошкільної, початкової освіти й психології КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», запропонувала учасникам семінару тему «Психологічні особливості роботи класного керівника з дітьми підліткового віку»; провела з ними рольові й творчі ігри.

Олена Василівна Неннова, викладач кафедри теорії і методики дошкільної, початкової освіти й психології КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», розкрила основні етапи формування психологічної стійкості вчителя в умовах стресу та надала учасникам семінару методичні рекомендації щодо роботи класних керівників з дітьми-переселенцями.

У процесі роботи семінару молоді класні керівники ознайомилися з досвідом діяльності класних керівників Херсонської гімназії № 1 Херсонської міської ради (директор Наталія Володимирівна Устинова), Херсонського Таврійського ліцею мистецтв (директор Альохіна Олександра Григорівна) з питань національно-патріотичного виховання.

Анатолій Миколайович Зубко, доктор філософії, професор, ректор КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», за результатами роботи семінару вручив молодим класним керівникам сертифікати.

Від Видавничої групи «Основа» усі учасники семінару отримали в подарунок методичну літературу і передплату на науково-методичний журнал «Класному керівнику. Усе для роботи».

_DSC0008

_DSC0012

_DSC0030

Категорія: Новини
Оберіть мову