27 січня 2016 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся круглий стіл, присвячений Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту.

На базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 27 січня 2016 року відбувся круглий стіл, присвячений Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту. Учасниками заходу були методисти, слухачі курсів підвищення кваліфікації вчителів історії, правознавства та етики, педагоги загальноосвітніх навчальних закладів м.Херсона та області, працівники академії, представники громадськості.

Модераторами круглого столу були викладачі академії – Людмила Назаренко, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики виховання, Тетяна Асламова, викладач кафедри теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін, завідувач науково-методичної лабораторії історії, правознавства та етики.

Ресурсним центром академії з питань вивчення історії Голокосту було підготовлено виставку видань з тематики круглого столу. У підготовці до заходу було використано матеріали Українського центру вивчення історії Голокосту, навчальні розробки, люб’язно надані Домом Ванзейської конференції (Німеччина), відеосвідчення з архіву візуальної історії та освіти Фонду Шоа Університету Південної Каліфорнії (США).

Важливим для учасників був виступ отця Костянтина, протоієрея, клірика Свято-Духівського кафедрального собору Української православної церкви міста Херсона – «Єврейське питання у світлі православного Біблейського богослов’я (До проблеми витоків антисемітизму)» – який змістовно і аргументовано висловив позицію православної церкви до «одвічної винуватості» єврейського народу, а також акцентував увагу на значущості збереження історичної пам’яті про трагічні події Другої світової війни та актуальності запобігання ксенофобії, расизму і ворожнечі в сучасному світі.

З повідомленнями про роботу з учнями щодо вивчення історії Голокосту, про проведення тематичних виставок з даного питання, про міжнародний досвід вшанування пам’яті жертв Голокосту виступили випускники програм навчання в Міжнародній школі меморіалу Яд Вашем (Ізраїль) учителі – Надія Колпаченко (Цюрупинська СЗОШ № 2), Наталя Горбачова (Цюрупинська гімназія), Лілія Решетняк (Солонцівська ЗОШ Цюрупинського району).

Учасники круглого столу ознайомилися з історію розстрільного Голокосту в Україні, процесом створення системи таборів смерті, зі свідченнями людей, які пережили Голокост, обговорили питання відповідальності за збереження історичної пам’яті.

Учасники круглого столу зазначили, що пам’ять про трагедію людей, яких винищували за расовими, національними і культурними ознаками, повинна зберігатися заради запобігання подібних дій у майбутньому.

_DSC0291

_DSC0297

_DSC0301

_DSC0303

_DSC0309

Категорія: Новини
Оберіть мову