Стрімкий розвиток інформаційно-комунікаційних технологій у сучасному цифровому суспільстві потребує цілеспрямованої підготовки особистості до вмілого і безпечного користування ними

Стрімкий розвиток інформаційно-комунікаційних технологій у сучасному цифровому суспільстві потребує цілеспрямованої підготовки особистості до вмілого і безпечного користування ними. В умовах реформування освіти сучасний педагог має усвідомлено володіти інструментарієм ІТ-технологій для опрацювання інформації та ефективно впроваджувати ІКТ в освітній процес.

Саме на розв’язання цих завдань і був спрямований обласний навчально-методичний семінар для педагогічних працівників закладів освіти з інклюзивним навчанням, учителів-дефектологів, фахівців ІРЦ з теми «Цифрові технології й технології дистанційного навчання в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами» (дистанційний формат, 12 год/0,4 кредиту ЕСTS).

Семінар організовано та проведено Херсонським обласним ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 21-23 серпня 2024. До навчання долучилося 279 педагогів Херсонської області.  Спікерами заходу були викладачі академії Шамбір Наталія Володимирівна та Сисоєнко Наталія Анатоліївна.

Під час зустрічі педагоги змогли поглибити свою обізнаність щодо ефективних педагогічних стратегій для дистанційного навчання, популярних цифрових платформ для навчання, розвинути вміння використовувати цифрові ресурси для створення змістовного освітнього процесу, удосконалити вміння використовувати цифрові інструменти з навчальними цілями.

Учасники семінару висловили щиру подяку за корисне та цікаве навчання, яке впродовж трьох днів тримало в захопленні велику освітянську спільноту, яка опікується дітьми з особливими освітніми потребами.

 

Категорія: Новини
Оберіть мову