У межах реалізації в Херсонській області культурно-освітнього проєкту «Національна ідентичність: рукотворні скарби української нації» для учителів трудового навчання й технологій 26 червня 2024 року відбулась 6-та зустріч із теми «Жіночі та чоловічі прикраси української нації: вивчаємо, досліджуємо, наслідуємо»

У межах реалізації в Херсонській області культурно-освітнього проєкту «Національна ідентичність: рукотворні скарби української нації» для учителів трудового навчання й технологій 26 червня 2024 року відбулась 6-та зустріч із теми «Жіночі та чоловічі прикраси української нації: вивчаємо, досліджуємо, наслідуємо». У заході взяло участь 52 педагогічних працівники.

У першій частині зустрічі говорили про чоловічі прикраси. Спікером виступив О.В.Соловей, учитель технологій Херсонської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 41 Херсонської міської ради. Разом із ним простежили історію походження деяких чоловічих прикрас, особливості їх виготовлення, можливості реалізації в технологічній освіті цікавих творчих проєктів для уроків технічної праці.

У окремому блоці Л.В. Максимчук, учителем технологій Токарівського ліцею Дарївської сільської ради Херсонського району, було презентовано тему українського віночку з його багатовіковою історією, особливостями створення й сучасними трендами, що можуть бути виготовлені на його основі.

Третю частину зустрічі у вигляді етно-подорожі країною нагрудних жіночих прикрас провела М.О.Соценко, учитель технологій Скаловського ліцею № 3 Скадовської міської ради. Гривни, зґарди, дукати, дукачі, салба; розмаїття бісерних прикрас; асортимент намист праукраїнок з їх філігранною історією та традиціями – усе це та багато іншого було розглянуто під час зустрічі.

Із нового навчального року продовжуємо чудові зустрічі у визначеному колі нашого культурно-освітнього проєкту.

Категорія: Новини
Оберіть мову