15 травня 2024 травня кафедра теорії й методики дошкільної початкової освіти та мовних комунікацій провела науково-практичний семінар для вчителів початкових класів «Практикум із використання штучного інтелекту: персональний помічник учителя»

15 травня 2024 травня кафедра теорії й методики дошкільної початкової освіти та мовних комунікацій провела науково-практичний семінар для вчителів початкових класів  «Практикум із використання штучного інтелекту: персональний помічник учителя».

Семінар мав на меті  змінити погляд учителів початкових класів на освітній процес та відкрити безмежні можливості використання штучного інтелекту в навчанні учнів. До практичної взаємодії долучилися 43 вчителя молодшої школи, які активно опановували інструменти штучного інтелекту.

Сисоєнко Н.А., викладачка кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій ознайомила присутніх з інноваційними підходами до використання штучного інтелекту в розвитку інтелектуальних навичок учнів. Розкрила секрети таких інструментів як «Portrait Art – фото в різних стилях з ШІ», «Brickcenter AI – генератор наборів Лего з ШІ», «Udio – генератор створення музики з ШІ», «Slogan Generator – генератор слоганів з ШІ».

Про ідеї використання штучного інтелекту  на уроках у початковій школі наголосила у своєму виступі Чикалова Т.Г., старша викладачка кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій. Зокрема, спікерка зробила акцент на використанні інструментів ШІ для створення візуального, аудіального та відеоконтенту для уроків «Я досліджую світ», «Мистецтво», «Українська мова» та «Читання».

Взаємодія на семінарі мала практико орієнтований характер, тож учителі мали можливість під час заходу відразу опанувати в дії понад 13 цікавих та корисних ресурсів ШІ.

У підсумку всі учасники, окрім сертифікатів, отримали гайд на дошці Jambord з порадами та ідеями щодо використання цікавих ресурсів штучного інтелекту на уроках у початковій школі.

Категорія: Новини
Оберіть мову