Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 14 травня 2024 року відбувся авторський науково-практичний семінар для вчителів початкових класів із теми «Формуємо функціональну грамотність – працюємо з ужитковими текстами на уроках української мови» й «Я досліджую світ»

Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 14 травня 2024 року відбувся авторський науково-практичний семінар для вчителів початкових класів із теми «Формуємо функціональну грамотність – працюємо з ужитковими текстами на уроках української мови» й «Я досліджую світ» за участі Олени Леонідівни Іщенко, керівниці авторських колективів підручників для 1-4 класів «Українська мова та читання» і «Я досліджую світ» видавництва «Літера ЛТД». У роботі заходу взяло участь 26 педагогів області.

О. Іщенко в своєму виступі акцентувала увагу присутніх на важливості формування функціональної грамотності у молодших школярів шляхом використання практичних завдань та ужиткових текстів, які стосуються їхнього повсякденного життя та представила інноваційні методики роботи з такими текстами на уроках української мови та «Я досліджую світ. Олена Леонідівна зазначила, що правильно організована робота з ужитковими текстами не лише розвиває мовленнєві навички, а й сприяє збагаченню культурної та загальноосвітньої бази учнів. Через використання реальних ситуацій у навчанні, діти не лише засвоюють правила мови, але й розвивають вміння аналізувати, мислити логічно та виражати свої думки чітко й послідовно. Такий підхід виховує в них навички, які будуть корисними в їхньому подальшому житті, незалежно від обраної професії.

Учасники семінару отримали цінні рекомендації та інструменти для ефективної роботи, які допоможуть їм створити стимулююче та плідне навчальне середовище для своїх учнів.

Категорія: Новини
Оберіть мову