У межах реалізації в Херсонській області культурно-освітнього проєкту «Національна ідентичність: рукотворні скарби української нації» для учителів трудового навчання й технологій 30 квітня відбулась 4-а зустріч із теми «Українська вишивка: історія, сучасність, майбутнє»

У межах реалізації в Херсонській області культурно-освітнього проєкту «Національна ідентичність: рукотворні скарби української нації» для учителів трудового навчання й технологій 30 квітня відбулась 4-а зустріч із теми «Українська вишивка: історія, сучасність, майбутнє». У заході взяло участь 68 педагогічних працівників.

Захід було сфокусовано навколо дослідження цікавих історичних фактів; вивчення нових понять, а також інноваційних інструментів та пристосувань для вишивання;  розгляду електронних сервісів, які пришвидчують процес створення принтів для відшиву та інших трендових речей, що принагідно знаходитимуть своє відображення в технологічній освіті нашого регіону.

Три години в теплій дружній атмосфері пролетіли, як одна мить. Разом із колегами завжди цікаво пізнавати щось нове, обговорювати, мотивувати до саморозвитку, надихатись новими ідеями.

Цей ефір передує Дню вишиванки, який святкуватиме українська нація в травні. Тому спікери підготували унікальній ілюстративний матеріал, створили змістовні електронні середовища в контексті своїх виступів. Отож, сподіваємось, що цей матеріал стане дуже ресурсним для педагогів-технологів та дозволить цікаво й інтерактивно в дистанційному форматі реалізовувати теми, пов’язані із українською вишивкою.

Працюємо далі, шановні колеги! Говорили сьогодні про те, що ми є носіями унікальних кодів нашої нації, які неодмінно слід через власну навченість, досвід, майстерність передати далі – у майбуття. Що в свою чергу з часом зроблять й наші прийдешні покоління.

Вишивка – є одним із нетлінних кодів нашої нації. Зберігаємо традиції нашого народу, розвиваємо їх, передаємо далі.

Категорія: Новини
Оберіть мову