Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 25 березня 2024 року в онлайн режимі відбувся авторський науково-практичний семінар для вчителів початкових класів із теми «Школа вільних та небайдужих. Ідеї, які спрацювали»

Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 25 березня 2024 року в онлайн режимі відбувся авторський науково-практичний семінар для вчителів початкових класів із теми «Школа вільних та небайдужих. Ідеї, які спрацювали» за участі Ольги Гісь, кандидатки фізико-математичних наук, психологині, учительки вищої категорії, стратегічної директорки Школи вільних та небайдужих (м. Львів), співавторки підручників та посібників «Математика» для 1-4 класів. У роботі заходу взяло участь 43 педагоги області.

Ольга Михайлівна розповіла присутнім про Школу вільних та небайдужих, завданням якої є не лише забезпечити учням академічні знання, але й допомогти їм стати гармонійними особистостями, здатними до власного самовизначення та реалізації. Авторка зазначила, що в такій школі значне місце відведено  урокам щастя, які проводять психологи. На таких уроках дітей вчать позитивно мислити, розуміти свої емоції тощо. Це важливо для формування психологічної стійкості та здатності ефективно вирішувати життєві ситуації. Також активно занурюють школярів у вивчення англійської мови з метою підготовки їх до успішного функціонування у сучасному світі. Вільне володіння англійською мовою відкриває широкі можливості для комунікації, навчання та кар’єрного зростання. У цілому, мета школи вільних та небайдужих полягає у створенні сприятливого середовища для розвитку свідомої, гідної, відкритої, небайдужої особистості, яка вміє визначати свої цілі та досягати їх, а також відчуває себе щасливою та відповідальною частиною суспільства.Начало формы

О.М. Гісь презентувала присутнім концепцію підручників «Математика» для початкової школи (автори: О. Гісь, І.Філяк) та розповіла про інтерактивну платформу «Читач», із якою читання стає простішим і цікавішим. На цій платформі діти можуть читати книги, виконувати до них тести, заробляти бали, обмінювати бали на фестики тощо. Різноманітні цікаві завдання містяться у розділах Цікавинки, Русі-Римусі, пана Читайського, пані Граматики, Ґуґлика, Нишпорки та Антисуржика.

Педагоги подякували авторці за надзвичайно корисну, цікаву, важливу інформацію та відзначили, що зустріч стала частиною їх професійного розвитку.

Категорія: Новини
Оберіть мову