Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 6 грудня 2023 року відбувся авторський науково-практичний семінар для вчителів початкових класів Херсонщини

Відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»  6 грудня 2023 року відбувся авторський науково-практичний семінар для вчителів початкових класів  Херсонщини, до роботи в якому долучилися 44 педагоги.

Людмила Михайлівна Ряба, методистка з математики (початкова школа) напрямку  «Formula» видавництва «Лінгвіст», висвітлила актуальну тему «Реалізація STEM-технологій та впровадження діяльнісного підходу до навчання в посібниках математики для 1 класу».

У своєму виступі Людмила Михайлівна ознайомила педагогів з навчальними  посібниками «Математика», 1 клас (автор Черрі Мозлі, Джанет Ріс), їх оригінальним дизайном, змістовим наповненням, структурою, героями: Максимкою й Улянкою. Також спікерка представила характеристики посібників, що засновані на особистісно орієнтованому, діяльнісному, компетентнісному підходах до навчання учнів, включають завдання з проєктної діяльності, дослідження, ігрові ситуації, групові та парні взаємодії. Виклад навчального матеріалу представлений в доступній та ілюстративній формі, відповідає віковим особливостям першокласників. Матеріали посібників спрямовані на розвиток ключових компетентностей, наскрізних умінь та базових навчальних математичних навичок молодших школярів. Цікавими для учнів є відкриті запитання, рубрика «Дивіться, що я вмію!», яка допомагає отримати зворотний зв’язок та покращити результати навчання.

Основні ідеї виступу включали в себе використання  під час освітнього процесу педагогічної технології  «5Е» (занурення, дослідження, пояснення, опрацювання, оцінювання), методики «Щоденні 3», інженерії, ігрових елементів, що стимулюють творчість і самовираження. Завдяки цьому учні мають можливість відкривати світ математики через практичну діяльність та застосування наукових підходів, глибше розуміти цей предмет та захоплюватися ним.

Семінар надав учасникам не лише теоретичні знання, а й практичні інструменти для творчого та ефективного викладання математики в початковій школі, для впровадження у свою роботу передових STEM-технологій та діяльнісного підходу.

Учасники авторського науково-практичного семінару  щиро подякували Людмилі Михайлівні за цінну, корисну та змістовну інформацію, науково-методичну підтримку освітньої діяльності вчителів Херсонщини.

Категорія: Новини
Оберіть мову