15 лютого 2022 року КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» провів обласний семінар для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти Херсонської області та міста з теми «Організація освітньої діяльності дітей раннього віку в умовах закладу дошкільної освіти»

15 лютого 2022 року КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» провів обласний семінар для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти Херсонської області та міста з теми «Організація освітньої діяльності дітей раннього віку в умовах закладу дошкільної освіти» в онлайн-режимі за допомогою хмарної платформи  ZOOM. Учасниками заходу стали понад 60 педагогів.

Про особливості організації освітньої роботи в розвивальному середовищі груп раннього віку висвітлила Інна Анатоліївна Коча, кандидатка педагогічних наук, старша викладачка кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», яка зазначила, що освітній простір, у якому перебувають діти раннього віку, має бути безпечним і багатофункціональним, зручним для управління процесом, таким, що не лише об’єднує всіх учасників, а й водночас створює можливість проявляти самостійність дитині. Також спікерка змістовно окреслила основні форми та методи взаємодії батьків та закладу дошкільної освіти в умовах сучасних реалій.

Тетяна Григорівна Чикалова, кандидатка педагогічних наук, старша викладачка кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» з допомогою практичних засобів розкрила таємниці адаптації дитини раннього віку до умов закладу дошкільної освіти. Спікерка зосередила увагу на чинниках, які впливають на цей процес, висвітлила етапи та ступені адаптації малюка до дитячого садка. Цікавими та корисними стали форми і методи роботи у процесі адаптації, якими учасники семінару поповнили свої методичні скарбнички.

Для ефективного сприйняття нового матеріалу, осмислення і, головне, втілення його в практику, організаторами семінару було розроблено цікаві тестові завдання. Після опрацювання діагностичного матеріалу учасники отримають сертифікати та практичні матеріали на електронних ресурсах.

Категорія: Новини
Оберіть мову