15 жовтня 2020 року відбувся онлайн-семінар Zoom з теми «Моніторинг якості підготовки випускників до ЗНО з математики: тренувальний тест і методичні рекомендації» для вчителів математики

15 жовтня 2020 року відбувся онлайн-семінар Zoom з теми «Моніторинг якості підготовки випускників до ЗНО з математики: тренувальний тест і методичні рекомендації» для вчителів математики (81 зареєстрований учасник).

Щиро дякуємо Видавничо-поліграфічній фірмі «Аксіома» за організацію зустрічі з Юрієм Олексійовичем Захарійченко, кандидатом фізико-математичних наук, доцентом кафедри математики Національного університету «Києво-Могилянська академія», співавтором посібника «Сучасна підготовка до ЗНО 2021. Усі типи завдань сертифікаційної роботи», схваленого для використання у загальноосвітніх навчальних закладах комісією з математики Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України (лист ІМЗО від 08.07.2020 р. № 22.1/12-Г-518).

Юрій Олексійович презентував систему роботи щодо сучасної підготовки до ЗНО з математики, акцентував увагу вчителів на тренувальних завданнях різних рівнів складності; зазначив, що матеріал у посібнику розбитий на 10 розділів у відповідності до основних змістових ліній шкільного курсу математики; тренувальні завдання подано за зростанням рівня складності і парами: завдання а) учень виконує разом з учителем, а завдання б) – самостійно; до кожного розділу подано тематичний тест, а наприкінці посібника наведено комбіновані тести у форматі ЗНО 2021 року.

Світлана Федорівна Одайник, доктор філософії, доцент, проректор з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» висвітлила підсумки проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2020 році та регіональний експрес-аналіз результатів ЗНО з математики у закладах освіти Херсонської області. Повідомила учасникам семінару, що працівниками навчально-методичної лабораторії зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» проаналізовано результати ЗНО з математики за три роки (2018, 2019, 2020) і для підготовки випускників до ЗНО 2021 потрібно звертати особливу увагу на ті завдання, з якими із року в рік абітурієнти справляються менше ніж на 50%. Наприклад, лише 25% учасників змогли спростити тригонометричний буквений вираз, використовуючи функції одного аргументу, а з розв’язанням системи лінійних нерівностей впоралася лише третина тестованих (сертифікаційна робота ЗНО 2020 з математики).

Юлія Іванівна Пономаренко, методист навчально-методичної лабораторії математики, фізики та астрономії КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», розповіла про складання обов’язкової державної підсумкової атестації у формі ЗНО з математики здобувачами повної загальної середньої освіти та наголосила на актуальності використання інноваційних форм перевірки тестових робіт.

Доповідачі відповіли на всі поставлені питання. Учасники заходу отримали на електронні скриньки покликання на матеріали онлайн-семінару.

Категорія: Новини
Оберіть мову