11 вересня 2020 року відбулася онлайн-консультація для вчителів географії з теми «Популяризація географічної науки як шлях до розвитку критичного мислення учнів».

11 вересня 2020 року відбулася онлайн-консультація для вчителів географії з теми «Популяризація географічної науки як шлях до розвитку критичного мислення учнів». Консультацію проводила Зоя Володимирівна Філончук, завідувачка навчально-методичної лабораторії географії та економіки КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». Учасниками заходу стали 58 педагогів області.

У своєму виступі Зоя Володимирівна Філончук, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін, наголосила, що формування критичного мислення та цілісного наукового світогляду є одним із головних завдань природничо-математичної освіти. Далі розкрила проблеми формування наукового світогляду та популяризації наукових знань в Україні; представила досвід популяризації науки в інших країнах світу; ознайомила вчителів з новинками науково-популярної літератури з географії та сучасною періодикою, науково-популярними сайтами тощо.

Також завідувачка лабораторії надала методичні рекомендації щодо  популяризації географічної науки на уроках та позаурочній діяльності.

По завершенню консультації вчителі мали можливість поставити запитання, а також отримати інформаційні матеріали (онлайн).

Матеріали консультації

Категорія: Новини
Оберіть мову