IV науково-методичний міст, який відбувся 5 травня 2020 року, – це очікувана зустріч з авторами та розробниками освітніх та модельних програм для 3 класу пілотних шкіл Нової української школи.

IV науково-методичний міст, який відбувся 5 травня 2020 року, – це очікувана зустріч з авторами та розробниками освітніх та модельних програм для 3 класу пілотних шкіл Нової української школи. Проведено захід для учасників усеукраїнського експерименту з проблеми «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення  початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної освіти» з використанням сервісу Zoom. Запрошені гості: Роман Шиян, автор освітньої програми для початкових класів Нової української школи; Ірина Старагіна, співавторка модельної програми інтегрованого курсу «Українська мова» у 3 класі; Оксана Пасічник, розробниця нового змісту початкової освіти з інформатики; Олена Глоба, координаторка усеукраїнського експерименту.

Роман Шиян розкрив стан та перспективи проведення експерименту при переході учнів із початкової в основну школу, проведення ДПА на наступний навчальний рік за новим Державним стандартом початкової освіти, можливості забезпечення школярів підручниками, поступове введення у 5–6 класах бального оцінювання навчальних досягнень школярів на тлі формувального.

Олена Глоба розповіла про організаційні проблеми щодо встановлення зворотного зв’язку, анкетувань педагогічних працівників, які проводяться щомісяця з метою моніторингу якості, структури та змісту навчальних матеріалів і надаються в межах пілотування Державного стандарту початкової освіти. У межах експерименту відстежується ефективність навчання вчителів початкових класів, шляхів реалізації педагогіки партнерства на практиці, інтеграції змісту освіти та ефективності формування компетентностей та наскрізних умінь.

Скеровувала роботу мосту Тетяна Комінарець, доцентка, завідувачка кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», також Тетяна Вільямівна озвучила низку актуальних запитань, ознайомила з наступними кроками у виборі тем для обговорення з метою підтримки пілотних класів. Міст зібрав 80 учасників із Житомирської, Закарпатської, Київської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Херсонської, Черкаської, Чернігівської областей та м.Києва.  Панувала творча та щира  атмосфера.

Категорія: Новини
Оберіть мову