30 жовтня на базі Нижньосірогозького закладу повної загальної середньої освіти відбувся міжрайонний науково-практичний семінар для вчителів біології та основ здоров’я з теми «Формування здоров’язбережувальної компетентності на уроках біології та основ здоров’я».

30 жовтня на базі Нижньосірогозького закладу повної загальної середньої освіти відбувся міжрайонний науково-практичний семінар для вчителів біології та основ здоров’я з теми «Формування здоров’язбережувальної компетентності на уроках біології та основ здоров’я».

Участь у семінарі взяли Надія Лисенко, завідувач навчально-методичної лабораторії біології й хімії КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» і педагоги Іванівського, Великолепетиського, Верхньорогачицького, Нижньосірогозького районів, Іванівської та Костянтинівської ОТГ.

З вітальним словом до присутніх звернулися Леонід Стадніченко, начальник відділу освіти, молоді та спорту, і Марина Голобородова, завідувач районного методичного кабінету. Вони побажали колегам плідної праці та відзначили, що вчителі біології та основ здоров’я Нижньосірогозького району розв’язують одне з найголовніших завдань – вчать дітей мистецтву бути здоровим, бути творцем свого власного життя, виховують у них відповідне ставлення до свого здоров’я як до найвищої соціальної цінності, допомогають зробити вибір на користь здорового способу життя.

Директор Нижньосірогозького ЗПЗСО, учитель основ здоров’я Ольга Клочко запросила учасників семінару на ранкову зустріч «Здоровим бути модно», яку провела на веселому майданчику (у коридорі школи).

Після ранкової зустрічі Ольга Анатоліївна залучила педагогів до калейдоскопу тренінгових вправ: «Кроки до здоров’я», «Модель здоров’я», «Психодрама», «Дай пораду в ситуації ризику», гра «Рима», робота над оповіданням «Нашому організму потрібні вітаміни».

Учителі мали можливість завітати до кабінету біології і поспілкуватися з учителем біології, учителем-методистом Ганною Пантелей; оглянути куточок ресурсної кімнати та долучитися до експрес-інтерв’ю з практичним психологом Інною Махровою; переглянути виставку професійних наробок вчителів району «Педагогічні умови формування здоров’язбережувальної компетентності».

Педагоги Нижньоторгаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів запросили всіх до педагогічної вітальні «STEM-освіта у  школі».

Директор цієї школи, керівник районної студії із STEM-освіти Віра Харченко провела з учасниками заходу фрагмент кейс-уроку «Гастрономічний квест по світу: традиції та культура харчування в різних країнах», що реалізовувався у межах шкільного STEM-проєкту «У світі паперу!». Присутні прийняли участь у майстер-класі по виготовленню суші та ролів із корисних для здоров’я продуктів.

Учитель основ здоров’я Нижньоторгаївської школи Валентина Базик під час міні-практикуму «Екологія життя» презентувала творчий шкільний проєкт «Друге життя паперу» і продемонстрували поробки учнів з паперу, який вони самі виготовили з макулатури. Кожен учасник заходу отримав сувенірні  подарунки від колег та учнів  Нижньоторгаївської школи – альбом з паперу, яке має друге життя, та магнітики з гербом Нижньосірогозького району.

Освітяни із задоволенням подивилися виступ шкільної агітбригади «Молодь обирає здоров’я» (керівник Олена Морозова, заступник директора з навчально-виховної роботи Нижньосірогозького ЗПЗСО).

У ході теоретичної частини,  яка пройшла у формі кола думок «Роль освітнього простору уроків біології та основ здоров’я у формуванні здоров’язбережувальної компетентності здобувачів освіти», завідувач навчально-методичної лабораторії  біології й хімії КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Надія Лисенко зосередила увагу на ролі особистісного прикладу вчителя для формування здоров’язбережувальної компетентності в учнів. Вона відзначила, що саме вчитель формує переконання в необхідності відповідального ставлення до власного здоров’я, отриманні певного обсягу знань, що допоможе зберегти здоров’я, зміцнити його, навчить мінімізувати залежність від екологічних та соціальних чинників, створить стійкі переконання, озброїть умінням використовувати здобутіі знання в практиці повсякденного життя.

Учитель біології Нижньосірогозького закладу повної загальної середньої освіти Ганна Пантелей презентувала власний досвід роботи з проблемного питання «Формування соціально-культурного та оздоровлювального простору учнів шляхом організації дослідно-експериментальної, пошуково-творчої діяльності».

Учасники заходу переглянули та обговорили відеоролики вчителів біології та основ здоров’я закладів загальної середньої освіти Нижньосірогозького району щодо формування в учнів навичок здорового способу життя в системі урочної та позаурочної роботи з дітьми.

У кінці семінару гостям Нижньосірогозького району подарували «методичні скриньки» з видавничою продукцією освітян Сірогозщини, цілющий мед Сірогозького краю та листочки здоров’я з рецептом ромашкового чаю.

Категорія: Новини
Оберіть мову