11-12 червня 2018 року в КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся авторський семінар-тренінг Юлії Олександрівни Бистрової, доктора психологічних наук, професора з теми «Психолого-педагогічні засади організації інклюзивного навчання в закладах освіти».

11-12 червня 2018 року в КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся авторський семінар-тренінг Юлії Олександрівни Бистрової, доктора психологічних наук, професора з теми «Психолого-педагогічні засади організації інклюзивного навчання в закладах освіти».  Юлія Олександрівна в цікавій і доступній формі ознайомила учасників заходу з актуальними питаннями спеціальної педагогіки та інклюзивної освіти.

Особливу увагу було приділено обговоренню складних питань організації інклюзивної форми навчання в школах, що хвилюють сьогодні більшість освітян. Розглядалися механізми практичного їх розв’язання, зокрема, щодо системної роботи команди із забезпечення психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивних групах та класах з інклюзивним навчанням. Учителі  опрацювали алгоритм складання індивідуального навчального плану та його реалізації, що дасть змогу забезпечити максимальний розвивально-коригувальний ефект у роботі в інклюзивному класі.

У роботі семінару-тренінгу взяли участь 27 педагогів із закладів освіти Херсонської області, зокрема директори, заступники директорів з навчально-виховної роботи, соціальні педагоги й практичні психологи, учителі, асистенти вчителів і вихователі освітніх закладів. Вони розширили уявлення про специфіку роботи, яку мають виконувати з метою створення оптимальних умов для навчання дітей з особливими освітніми потребами з урахуванням їхніх індивідуальних можливостей.

Педагоги і працівники психологічної служби Херсонської області, що брали участь у семінарі-тренінгу, відзначили актуальність і вчасність проведеного заходу, адже у вересні більшість з них розпочинає роботу в умовах інклюзивного простору української школи. За результатами дводенного навчання учасники семінару-тренінгу отримали сертифікати.

Із заключним словом виступила доцент, завідувач кафедри теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій Тетяна Вільямівна Комінарець, яка подякувала присутнім за плідну співпрацю та окреслила перспективи реалізації Концепції «Нова українська школа».

Категорія: Новини
Оберіть мову