16 листопада 2016 року відбувся круглий стіл за участю вчителів історії, правознавства і етики з теми «Толерантність в сучасному світі: потреба чи тягар?».

На відзначення Міжнародного дня толерантності згідно з планом роботи Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академії неперервної освіти» Херсонської обласної ради 16 листопада 2016 року відбувся круглий стіл за участю вчителів історії, правознавства і етики з теми «Толерантність в сучасному світі: потреба чи тягар?».

Міжнародний день толерантності – відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів толерантності. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.

Модераторами зустрічі виступили працівники академії – Любов Анатоліївна Гончаренко, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін та Тетяна Адамівна Асламова, викладач кафедри теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін, у роботі круглого столу взяла участь Ірина Вікторівна Воскова, кандидат педагогічних наук, викладач кафедри теорії і методики дошкільної, початкової освіти й психології.

Педагоги пропонували власне розуміння поняття «толерантність», знайомилися з думками видатних учених, політиків, діячів мистецтва про толерантність, визначали рівні толерантності в суспільстві, працювали з відео- й фотоматеріалами, вели відкриту дискусію з питань необхідності дотримання принципів толерантності і окреслювали межі толерантності в сучасному світі.

При підготовці до заходу були використані матеріали ресурсного центру академії з громадянської освіти.

DSCN0474

DSCN0475

DSCN0478

DSCN0479

Категорія: Новини
Оберіть мову