15 червня 2016 року Український центр оцінювання якості освіти провів зовнішнє незалежне оцінювання, під час якого абітурієнти мали можливість скласти тестування з географії.

15 червня 2016 року Український центр оцінювання якості освіти провів зовнішнє незалежне оцінювання, під час якого абітурієнти мали можливість скласти тестування з географії.

У Херсонській області під час ЗНО з географії працювало 6 пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання: 3 – у м. Херсоні та 3 – у м. Новій Каховці. Цього року тест з географії мали намір складати 1253 абітурієнтів, взяли участь 1012 учасників, що складає 81% від кількості зареєстрованих осіб.

На пунктах працювали: 212 педагогічних працівників (відповідальні, інструктори, чергові), 6 працівників ДСО при МВС. Контроль за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання здійснювали 6 уповноважених осіб Українського центру оцінювання якості освіти.

Сертифікаційна робота зовнішнього незалежного оцінювання з географії у 2016 році складається із завдань чотирьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності, завдань з вибором трьох правильних відповідей із семи запропонованих варіантів відповіді, а також завдань відкритої форми з короткою відповіддю. Загальна кількість завдань тесту ЗНО з географії – 58, на виконання яких учасникам тестування відведено 150 хвилин. Максимальна кількість балів, яку зможе набрати учасник ЗНО з географії, правильно виконавши всі завдання тесту – 92.

Відповіді до завдань тестів з географії буде розміщено 16 червня 2016 року на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (розділ «Визначення результатів ЗНО»). Використовуючи правильні відповіді на завдання тесту, учасники ЗНО зможуть визначити власний тестовий бал за всіма завданнями сертифікаційної роботи з географії.

Для визначення результатів ЗНО з географії при регіональних центрах оцінювання якості освіти створені групи експертів, які після аналізу виконаних учасниками завдань тесту встановлять кількість тестових балів, що визначить «пороговий бал» тесту ЗНО з предмета. Усі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового бала», отримають оцінку за шкалою 100–200 балів та матимуть право брати участь у конкурсному відборі при вступі на навчання. Учасники ЗНО, які не подолають визначений «пороговий бал», уважатимуться такими, хто тест не склав.

Категорія: Новини
Оберіть мову