11-13 травня 2016 року науково-педагогічні працівники КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та педагогічні працівники Херсонщини взяли участь у роботі Міжнародного проекту DOCCU – Розвиток громадянських компетентностей в Україні, що проходив у м. Одесі.

11-13 травня 2016 року науково-педагогічні працівники КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та педагогічні працівники Херсонщини взяли участь у роботі Міжнародного проекту DOCCU – Розвиток громадянських компетентностей в Україні, що проходив у м. Одесі.

DOCCU – Розвиток громадянських компетентностей в Україні — це швейцарсько-український проект, який реалізується в Україні в межах Швейцарської стратегії співробітництва для України, а саме в межах напряму «Місцеве самоврядування і публічні послуги». Донором проекту є Швейцарська Конфедерація. Виконавцем проекту є Цюріхський педагогічний університет (Швейцарія).

Партнерами з реалізації проекту в Україні є Національна академія державного управління при Президентові України (НАДУ) та заклади післядипломної педагогічної освіти Херсонської, Одеської, Львівської, Івано-Франківської, Луганської та полтавської областей. НАДУ координує реалізацію DOCCU в Україні.

Головна мета проекту – підтримка сталого розвитку громадянського суспільства за допомогою поширення знань про освіту для демократичного громадянства та освіту з прав людини (ОДГ/ОПЛ) в Україні через систему навчання державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування; систему післядипломної освіти вчителів і керівників шкіл.

Упродовж трьох днів відбувалося теоретичне та практичне опрацювання основних положень проекту DOCCU, що передбачає впровадження трьох головних та наскрізних компонентів: До складу групи, що працювала над упровадженням «Компоненту 2. «Керівники шкіл», входили Ірина Ярославівна Жорова, д.п.н., проректор з наукової роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», Олена Іванівна Данилова, к.п.н, старший викладач кафедри педагогіки, менеджменту освіти й інноваційної діяльності КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», Ганна Олександрівна Соценко, директор Скадовського навчально-виховного комплексу «Академічна гімназія» Скадовської районної ради, Ірина Ярославівна Сафонова, к.п.н., заступник директора Херсонського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад — спеціалізована школа з поглибленим вивченням англійської мови І ступеня – гімназія» №56 Херсонської міської ради. У групі «Компонент 3. «Учителі» працювали Ольга Володимирівна Стребна, к.п.н., доцент кафедри теорії і методики дошкільної, початкової освіти й психології КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», Вікторія Валеріївна Сургаєва, завідувач лабораторії науково-методичної лабораторії інноваційної діяльності та роботи з обдарованою молоддю КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», Людмила Петрівна Марецька, к.п.н., старший викладач кафедри теорії і методики викладання суспільствознавчих і гуманітарних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Підготовлені майстер-тренери у червні поточного року впроваджуватимуть модулі з освіти для демократичного громадянства проекту DOCCU серед освітян Херсонщини.

IMG_2063

IMG_2067

IMG_2125

Категорія: Новини
Оберіть мову