05 травня 2016 року Український центр оцінювання якості освіти провів зовнішнє незалежне оцінювання, під час якого абітурієнти мали можливість скласти тестування з української мови і літератури.

05 травня 2016 року Український центр оцінювання якості освіти провів зовнішнє незалежне оцінювання, під час якого абітурієнти мали можливість скласти тестування з української мови і літератури. Учасниками ЗНО були випускники загальноосвітніх навчальних шкіл поточного навчального року, учні або студенти професійно-технічних, вищих навчальних закладів, що здобувають повну загальну середню освіту в поточному навчальному році, а також випускники шкіл минулих років, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2016 році. ЗНО з української мови і літератури є обов’язковим для усіх абітурієнтів, які бажають здобувати вищу освіту.

У Херсонській області працювало 38 пунктів проведення ЗНО. На зовнішнє незалежне оцінювання було зареєстровано 8082 особи, з’явилося 7706 учасників, що складає 95,3 % від кількості зареєстрованих осіб, 3 особи прийшли без оригіналів документів.

У пунктах проведення ЗНО в Херсонській області працювало 1359 педагогічних працівників (відповідальні, інструктори, чергові), 38 уповноважених осіб Українського центру оцінювання якості освіти, 39 громадських спостерігачів, 38 працівників ДСО при МВС.

Зміст сертифікаційних робіт з української мови і літератури визначено на основі програми зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури та укладається Українським центром оцінювання якості освіти. Тест з української мови і літератури складався з 58 завдань з мови і літератури і тривав 180 хвилин.

Відповіді до завдань тестів з української мови і літератури буде розміщено 06 травня 2016 року на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури здійснюється у два етапи. На першому етапі визначається тестовий бал учасника зовнішнього оцінювання (максимум – 104 бала). На другому етапі, на основі тестового бала визначається рейтингова оцінка результатів учасника зовнішнього оцінювання за 200-бальною шкалою, що використовується при складанні рейтингового списку абітурієнтів при вступі до вузів України. Також результати тестування з української мови кожного абітурієнта будуть переведені в оцінку за шкалою 1-12 балів для зарахування результатів ЗНО як державної підсумкової атестації.

До 26 травня 2016 року буде оголошено результати ЗНО з української мови і літератури.

Категорія: Новини
Оберіть мову