З 22 по 29 квітня 2016 року в м. Мінську (Республіка Білорусь) науково-педагогічні та педагогічні працівники КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та педагоги Херсонщини взяли участь у Міжнародній педагогічній раді «Освіта без кордонів».

З 22 по 29 квітня 2016 року в м. Мінську (Республіка Білорусь) науково-педагогічні та педагогічні працівники КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та педагоги Херсонщини взяли участь у Міжнародній педагогічній раді «Освіта без кордонів», що була організована за ініціативою Міністерства освіти Республіки Білорусь та за підтримки Міжнародного педагогічного клубу. У заході брали участь педагоги Білорусії, України, Латвії.

Під час заходу було проведено зустріч з Тетяною Іванівною Мороз, ректором, кандидатом педагогічних наук, доцентом Державного закладу освіти «Мінський міський інститут розвитку освіти», яка ознайомила присутніх з системою освіти педагогів мінського регіону; Галиною Іванівною Ніколаєнко, проректором з науково-методичної роботи Державного закладу освіти «Академія післядипломної освіти», професором кафедри сучасних методик та технологій освіти, доктором педагогічних наук, головою громадської організації «Білоруська педагогічна громада», яка розповіла про особливості перепідготовки керівників навчальних закладів, традиції та інновації у ході організації та проведення педагогічних конкурсів для творчих педагогів.

Також учасники відвідали круглий стіл «Мовні компетенції у сучасному світі», на якому Лариса Олександрівна Муріна, доктор педагогічних наук, професор Науково-методичної установи «Національний інститут освіти» Міністерства освіти Республіки Білорусь наголосила на важливості формування в сучасних умовах лінгвокультурологічних та соціокультурних компетенцій учнів на уроках мови і літератури.

Учасники заходу завітали до навчальних закладів м. Мінська: Державного закладу освіти «Навчально-педагогічний комплекс дитячий садок-початкова школа № 31», Державного закладу освіти «Середня школа № 61», Державного закладу освіти «Середня школа № 70 м. Мінська ім. Л.М. Гуртьєва». Керівники вищевказаних закладів ознайомили гостей з особливостями роботи педагогічних та учнівських колективів.

Особливу зацікавленість у міжнародної делегації викликало відвідування Національного центру художньої творчості дітей та молоді, Республіканського центру інноваційної та технічної творчості, Центру творчості дітей та молоді Первомайського району м. Мінська «АРТ», де було презентовано систему додаткової освіти обдарованої молоді.

Екскурсії в Національну бібліотеку Республіки Білорусь та м. Мінськом додали яскравих вражень учасникам заходу. Галина Михайлівна Сагач, доктор педагогічних наук, професор кафедри теорії і методики виховання Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради на знак поваги та подальшої співпраці подарувала працівникам Національної бібліотеки Республіки Білорусь низку авторських видань.

Під час творчих зустрічей представники КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та Державного закладу освіти «Мінський міський інститут розвитку освіти», Державного закладу освіти «Академія післядипломної освіти», Науково-методичної установи «Національний інститут освіти» Міністерства освіти Республіки Білорусь, Державного закладу освіти «Середня школа № 70 м. Мінська імені Л.М. Гуртьєва» уклали угоди про співпрацю. Керівники навчальних закладів Херсонщини – Сиваської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Новотроїцького району Херсонської області та загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім. О.П.Довженка Новокаховської міської ради Херсонської області також підписали договори про творчу співпрацю з педагогічними та учнівськими колективами Державного закладу освіти «Середня школа № 70 м. Мінська імені Л.М. Гуртьєва» та Ризької Даугавгривської середньої школи.

Усі учасники міжнародного заходу на заключному круглому столі «Педагогічний діалог у міжнародному освітньому просторі: Освіта без кордонів!» висловилися щодо перспективності таких зустрічей, і зробили висновок, що вони стануть поштовхом до позитивних змін у міжнародній співпраці українських, білоруських та латвійських педагогів.

DSCN9254

DSCN9261

DSCN9296

DSCN9419

DSCN9451

DSCN9479

DSCN9545

DSCN9593

Категорія: Новини
Оберіть мову