10 червня 2015 року Український центр оцінювання якості освіти провів зовнішнє незалежне оцінювання, під час якого абітурієнти мали можливість скласти тестування з англійської мови.

10 червня 2015 року Український центр оцінювання якості освіти провів зовнішнє незалежне оцінювання, під час якого абітурієнти мали можливість скласти тестування з англійської мови.

Однією з особливостей проведення ЗНО у 2015 році є розведення у часі тестувань з іноземних мов. У попередні роки абітурієнти при реєстрації на ЗНО мали можливість обрати для складання тест лише з однієї іноземної мови: англійської, німецької, французької або іспанської, а всі тестування відбувалися в один день. Традиційно, абсолютна більшість вступників обирає для складання тест з англійської мови.

У Херсонській області під час ЗНО з англійської мови працювало 12 пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання: 6 – у м. Херсоні, 2 – у м. Новій Каховці, 1 – у м. Каховці, 1 – у м. Генічеську, 2 – у м. Цюрупинську. Цього року тест з англійської мали намір складати 2224 абітурієнта. На ЗНО з’явилося 1937 учасників, що складає 87 % від кількості зареєстрованих осіб.

На пунктах працювали: 297 педагогічних працівників (відповідальні, інструктори, чергові), 12 працівників ДСО при МВС. Контроль за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання здійснювали 12 уповноважених осіб Українського центру оцінювання якості освіти.

Зміст сертифікаційної роботи з англійської мови визначено на основі програми зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на основі повної загальної середньої освіти та затверджено Міністерством освіти і науки України (наказ від 01.10.2014 р. № 1121).

На виконання роботи було відведено 120 хвилин. Протягом роботи над тестом учасникам ЗНО необхідно було розв’язати 43 тестових завдання. Сертифікаційна робота складається з трьох частин: читання, використання мови, письмо. Максимальна кількість балів за умови правильного виконання всіх завдань дорівнює 56 тестовим балам.

Відповіді до завдань тестів з англійської мови буде розміщено 11 червня 2015 року на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Використовуючи правильні відповіді на завдання тесту, учасники ЗНО зможуть визначити власний тестовий бал за всіма завданнями закритої форми сертифікаційної роботи з англійської мови.

Визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови відбуватиметься у декілька етапів. Спочатку відбудеться комп’ютерна обробка сертифікаційних робіт учасників ЗНО та перевірка екзаменаторами завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю. Після цього відбудеться визначення кількості тестових балів кожної сертифікаційної роботи. На наступному етапі спеціально створені експертні групи ухвалять рішення про встановлення порога «склав/не склав».

Учасники ЗНО, які не подолають визначений пороговий бал, уважатимуться такими, хто не склав тест. Результати тих учасників, хто подолає пороговий бал, буде конвертовано в рейтингову оцінку за шкалою від 100 до 200 балів, що буде вказувати на місце результату абітурієнта серед результатів інших учасників зовнішнього оцінювання.

Офіційне оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови відбудеться після 16 червня 2015 року, під час якого будуть оприлюднені таблиці відповідності тестових балів, отриманих учасниками зовнішнього незалежного оцінювання 2015 року за виконання завдань сертифікаційної роботи з англійської мови, рейтинговій оцінці (за шкалою100–200 балів).

Категорія: Новини
Оберіть мову