15 січня 2015 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся обласний навчально-методичний семінар «Роль проектних технологій у формуванні екологічної свідомості учнів»

У роботі семінару взяли участь учителі біології та екології, методисти районних і міських методичних кабінетів 13-ти районів області й міста Херсона, а також слухачі курсів підвищення кваліфікації. Для вчителів області семінар транслювався в режимі онлайн через Портал дистанційної педагогічної освіти науково-методичної лабораторії інформатики КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» (завідувач – Вадим Сергійович Назаренко, кандидат педагогічних наук).

Ольга Іванівна Литвиненко, кандидат біологічних наук, доцент кафедри теорії і методики викладання природничо-математичних і технологічних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», акцентувала увагу учасників семінару на основних шляхах екологізації шкільної природничої освіти та окреслила напрями роботи вчителя біології щодо створення і реалізації еколого-педагогічних проектів.

Катерина Вікторівна Мазаєва, завідувач науково-методичної лабораторії біології і основ здоров’я, розкрила учасникам заходу особливості методики створення учнівських екологічних проектів і основні напрями екологічних проектних досліджень школярів.

Любов Миколаївна Ігнатюк, Народний учитель України, учитель біології Херсонського академічного ліцею ім. О. В.Мішукова, поділилася досвідом підготовки своїх учнів-переможців ІІ, ІІІ та ІV етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології та Міжнародної олімпіади з екології. Перед учасниками семінару з постерною доповіддю виступила Дар’я Березовська, учениця 11-го класу Херсонського академічного ліцею ім. О. В. Мішукова, яка цього року виборола І місце на ІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології. Семінар завершився обговоренням перспектив проектної діяльності екологічного спрямування.

Педагоги, бажаючі переглянути відеозапис семінару та ознайомитись із нормативними і методичними документами, можуть зробити це з 21 січня 2015 року на Порталі дистанційної освіти педагогічних кадрів (www.dnpk.16mb.com).

dfed

dfgh

Категорія: Новини
Оберіть мову