Конкурс «Учитель року – 2015» у номінації «Правознавство»

На базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 12-13 січня 2014 року відбувся другий етап обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015 » у номінації «Правознавство».

Ураховуючи рекомендації Міністерства освіти і науки України, проведення конкурсу відбувалося з певними змінами та нововведеннями в І та ІІ етапах. Так, на конкурсантів чекала наступна низка випробувань: проведення уроків, презентація власних сайтів (блогів), проведення майстер-класів, представлення освітніх проектів.

Цьогоріч до обласного оргкомітету надійшло 11 заявок на участь у конкурсі. Це є яскравим свідченням того, що інтерес до конкурсу не згасає, і освітяни Херсонщини прагнуть не лише поділитися власними педагогічними здобутками, а й перейняти досвід колег.

У другому етапі обласного туру конкурсу взяли участь Рита Миколаївна Бойко, учитель історії і правознавства Хлібодарівської ЗОШ Чаплинської районної ради, Олександр Борисович Вівтаник, учитель історії та правознавства Генічеської ЗОШ №3 Генічеської районної ради, Вікторія Володимирівна Гречаник, учитель історії і правознавства Маслівської ЗОШ Новокаховської міської ради, Оксана Іванівна Коваленко, учитель історії та правознавства Ювілейнівської ЗОШ Цюрупинської районної ради, Наталія Вікторівна Мосейчук, учитель історії та правознавства Костогризівської ЗОШ Каховської районної ради, Роман Олегович Синяков, учитель історії та правознавства навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І ступеня – Херосонська спеціалізована школа ІІ ступеня – колегіум» №51 ім. Г.О. Потьомкіна Херсонської міської ради. На базі спеціалізованої школи №31 з поглибленим вивченням історії та права учасниками конкурсу були проведені уроки з наступним самоаналізом, потім, уже в КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», відбулося представлення освітніх проектів учителів.

За результатами всіх цих випробувань до супер-фіналу, який відбувся в актовій залі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 13 січня 2015 року, дійшли 5 учителів: Олександр Борисович Вівтаник, Вікторія Володимирівна Гречаник, Оксана Іванівна Коваленко, Наталія Вікторівна Мосейчук, Роман Олегович Синяков.

З вітанням та теплими словами до учасників конкурсу звернувся ректор академії Анатолій Миколайович Зубко.

Усі вчителі продемонстрували професійну майстерність та високу ерудицію показали себе фахівцями високого рівня – майстрами-педагогами, здатними творчо поєднувати традиційні форми і методи навчання з новітніми освітніми технологіями.

Журі конкурсу було представлене науковцями-юристами, учителями-методистами, лауреатами попередніх конкурсів «Учитель року». Це Надія Олександрівна Задорожня, кандидат філософських наук, доцент, завідувач кафедри теорії держави і права Херсонського державного університету, (голова журі), Олена Миколаївна Антюшина, начальник Центру по обслуговуванню установ та закладів освіти району Цюрупинської районної ради, учитель-методист Цюрупинської спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів №2 з поглибленим вивченням іноземної мови Цюрупинської районної ради, Тетяна Адамівна Асламова, завідувач науково-методичної лабораторії історії, правознавства і етики Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради, Тетяна Андріївна Бондаренко, учитель-методист Херсонської спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів №24 з поглибленим вивченням математики, фізики та англійської мови Херсонської міської ради, переможець ІІ Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 1998» у номінації «Правознавство», Марія Миколаївна Новікова, кандидат юридичних наук, доцент кафедри історії та теорії права і держави юридичного факультету Херсонського державного університету. Перш за все журі приділяло увагу фаховій майстерності педагогів, умінню провести урок, майстер-клас, представити освітній проект.

За рішенням журі й оргкомітету конкурсу переможцем став учитель історії і правознавства навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І ступеня – спеціалізована школа ІІ ступеня – колегіум» №51 ім. Г.О. Потьомкіна Херсонської міської ради Роман Олегович Синяков.

DSC0012

DSC0016

DSC0033

DSC0047

DSC0049

DSC0056

Категорія: Новини
Оберіть мову